minoboroni-kitayu-zayavilo-scho-pentagon-perebilshuye-kitaysku-viyskovu-zagrozu-u-svoyiy-dopovidi

Міноборони Китаю заявило, що Пентагон перебільшує "китайську військову загрозу" у своїй доповіді

 • 120101 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Услід за представниками інших гілок влади, Міноборони Китаю засудило щорічну доповідь Пентагону, заявивши, що вона спотворює політику безпеки і військову стратегію країни. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Ми висловлюємо своє рішуче незадоволення і рішучий протест проти цієї доповіді. Вона перебільшує і роздуває неіснуючу "китайську військову загрозу", - заявив речник Міністерства оборони Китаю У Цянь.

Деталі

Речник заявив, що розвиток збройних сил Китаю спрямований на стримування загрози війни, захист власної безпеки і збереження миру в усьому світі, а не на якусь конкретну країну чи ціль.

Представник Міністерства оборони країни також сказав, що Китай підтримує відверту і ефективну комунікацію зі Сполученими Штатами за допомогою військової дипломатії. Але водночас він додав, що труднощі і перешкоди, з якими стикаються країни, створюються Сполученими Штатами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай заявив про шпигуна в Міноборони, який працював на США

Нагадаємо

У щорічній доповіді Пентагону для Конгресу США йдеться, що протягом наступного десятиліття Китай буде швидко модернізувати, диверсифікувати і розширювати свої ядерні сили. Пентагон вважає, що Китай має понад 500 ядерних боєголовок і, імовірно, матиме понад 1000 боєголовок до 2030 року. У звіті йдеться про те, що Китай використовуватиме нові реактори на швидких нейтронах і переробні потужності для виробництва плутонію для своєї ядерної зброї, незважаючи на те, що публічно заявляє, що ці технології призначені для мирних цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай заявив, що звіт США про ядерні боєголовки "спотворює факти"

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Курс долара різко пішов у бік зростання: деталі

     • 235101 переглядiв

    Ворожа атака на Хмельниччину: в лікарні перебуває 20 людей

     • 345103 переглядiв