ministry-yes-obhovoriat-dopomohu-ukraini-v-mezhakh-yevropeiskoho-fondu-myru-ta-novyi-etap-epf-borrel

Міністри ЄС обговорять допомогу Україні в межах Європейського фонду миру та "новий етап" EPF - Боррель

 • 21416 переглядiв

Міністри оборони ЄС обговорять надання додаткової допомоги Україні з фонду Європейського фонду миру і можливе переформатування фонду.

Міністри оборони ЄС сьогодні обговорять питання фонду допомоги Україні в межах Європейського фонду миру (EPF), а також можливе переформатування самого фонду, повідомив у середу перед відповідною зустріччю у Брюсселі Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, пише УНН.   

Ми також обговоримо фонд допомоги Україні в межах Європейського фонду миру (EPF). Ви знаєте, це на порядку денному лідерів завтра – пакет підтримки України. Ми маємо продемонструвати, що наша чітка прихильність Україні залишається та продовжується

- сказав Боррель.

З його слів, сьогодні європейські міністри "спробують вирішити питання" щодо "нового етапу EPF".

Він нагадав, що досі фонд використовувався для того, щоб надавати з запасів вже "існуючі матеріали", але "тепер це більше стосується ідеї підтримки нового виробництва європейської оборонної промисловості".

З його слів, зараз це стосується двох речей: "як фінансування підтримки України, так і способу підштовхнути європейську промисловість до збільшення її потужностей".

"Питання життя і смерті": п'ять лідерів ЄС вимагають серйозного ставлення блоку до зусиль з озброєння України31.01.24, 11:25

Популярні

Новини по темі

Ізраїль закликає відправити Генсека ООН у відставку

 • 20026 переглядiв