merkel-progres-u-minsku-nadto-povilniy

Меркель: прогрес у Мінську надто повільний

 • 10418 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що поки що не бачить альтернативи для мінських угод з врегулювання ситуації в Україні, хоча й відзначила, що прогрес надто повільний. Про це вона сьогодні сказала під час зустрічі зі студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, передає УНН.

"Мінськими домовленостями розроблений план. Він хоч і складний, але я поки що кращого не бачу. Метою є щоби Україна отримала доступ до всієї території аж до кордону з Росією", - сказала німецький канцлер.

Вона зазначила, що йде робота у межах мінських домовленостей, але "прогрес надто повільний".

"Нам не потрібно послаблювати зусилля. І треба докладати зусилля до того часу, доки не будуть виконані (умови мінських угод – ред.)", - підкреслила Меркель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибори" в ОРДЛО не відповідають змісту мінських угод - Меркель

Крім того, канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що потрібно продовжити перемовини "нормандському форматі" для врегулювання ситуації в Україні.

"Санкції безперечно не можуть самі вирішити ситуацію. Потрібно діяти політично. З ЄС треба дати чітко зрозуміти, що тема не забута. Тому ми працюємо в рамках "нормандського формату", де Німеччина і Франція зустрічаються на різних рівнях з представниками України та Росії. Я думаю, що досить важливо, щоб ми продовжили переговори саме в цьому форматі, і могли показати, що Росія має велику відповідальність у цьому форматі", - наголосила Меркель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко назвав ключову тему переговорів з Меркель

Німецький канцлер також наголосила, що Україна зі свого боку має все робити для виконання своїх зобов’язань з мінського процесу.

Як повідомляв УНН, Росія робить недостатньо кроків в контексті імплементації мінських домовленостей. Про це сказала заступниця Державного cекретаря США – керівниця Бюро держдепартаменту з питань протидії міжнародному наркотрафіку та розвитку правоохоронної системи Кірстен Медісон під час брифінгу у Києві. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Меркель: прогрес у Мінську надто повільний

     • 10418 переглядiв

    З початку року від кору в Україні померли 15 осіб

     • 14592 переглядiв

    ЦВК скасувала вибори до двох ОТГ через загрозу терактів

     • 9732 переглядiв

    В Італії знову зросла кількість жертв негоди

     • 9615 переглядiв

    У Києві загорілася будівля біля Мистецького арсеналу

     • 17518 переглядiв