kytai-ne-pryiednaietsia-do-shveitsarskoi-myrnoi-konferentsii-shchodo-ukrainy-reuters

Китай не приєднається до швейцарської мирної конференції щодо України - Reuters

 • 24731 переглядiв

Китай підтвердив, що не буде присутнім на мирній конференції щодо України, яка відбудеться в Швейцарії наступного місяця, з посиланням на чотири джерела, які безпосередньо знайомі з цим питанням, повідомляє Reuters.

Китай підтвердив, що не буде присутнім на мирній конференції щодо України, яка відбудеться в Швейцарії наступного місяця, з посиланням на чотири джерела, які безпосередньо знайомі з цим питанням, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

"Пекін відхилив запрошення, оскільки не було виконано умов для участі, включаючи участь як росії, так і України", як пише видання, повідомили три джерела.

Як зазначається з посиланням на одне джерело, "цього тижня Китай поінформував дипломатів про те, що невиконані умови включають визнання конференції як росією, так і Україною, рівну участь усіх сторін та справедливе обговорення всіх пропозицій".

Міністерство закордонних справ Китаю не одразу відповіло на прохання про коментарі, вказує видання.

Пекін підтримує скликання мирної конференції, визнаної обома сторонами з рівноправною участю всіх сторін, заявив у понеділок представник Міністерства закордонних справ країни.

Голова мзс росії сергій лавров у четвер припустив, що Китай міг би організувати мирну конференцію, у якій могли б взяти участь росія та Україна.

У січні Україна запросила главу Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у запланованому саміті світових лідерів у Швейцарії. Президент України Володимир Зеленський цього тижня закликав президента США Джо Байдена взяти участь, але Вашингтон не підтвердив, кого він відправить.

Китай має тісні зв'язки з росією і утримується від критики її вторгнення в Україну, але раніше пропонував допомогу бути посередником у конфлікті.

Посольства України, росії та Швейцарії не одразу відповіли на запити про коментарі, зазначає видання.

Швейцарія прагнула переконати більше країн Глобального Півдня, включаючи Китай, брати участь у конференції.

Швейцарія прийме Саміт миру в Україні 15-16 червня: розповіла про запрошених та мету конференції02.05.24, 13:24

Популярні

Новини по темі

Удар рф по Харкову: кількість загиблих збільшилася до пʼяти

 • 101738 переглядiв