kytai-i-kndr-domovylysia-pro-zakhyst-spilnykh-interesiv

Китай і КНДР домовилися про захист спільних інтересів

 • 101831 переглядiв

Китай і Північна Корея домовилися про посилення тактичної співпраці та захист спільних інтересів під час зустрічі віце-міністра закордонних справ Китаю Сунь Вейдуна і міністра закордонних справ Північної Кореї Чое Сонг Хуя. Цього року виповнюється 75 років з часу встановлення дипломатичних відносин між двома країнами, які вони планують використати для поглиблення дружби і співпраці.

Північна Корея та Китай домовилися зміцнювати тактичну співпрацю та захищати спільні інтереси. Домовленостей досягли під час зустрічі заступник міністра закордонних справ Китаю Сунь Вейдуна й очільниці дипвідомства КНДР Чхве Сон Хуей. Про це повідомило офіційне інформаційне агентство Північної Кореї KCNA, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що зустріч представників МЗС обох країн відбулася у північнокорейському Пхеньяні.

Китай та КНДР зобов'язалися зміцнювати стратегічні комунікації на всіх рівнях і підтвердили "неухильну позицію" щодо поглиблення зв'язків.

У заяві наголошується, що цього року виповнюється 75-та річниця встановлення дипломатичних відносин між Китаєм і Північною Кореєю та відзначається "Рік дружби між Китаєм і КНДР".

Дві країни прагнуть скористатись цими нагодами "для зміцнення стратегічної комунікації на всіх рівнях, поглиблення традиційної дружби і прагматичного співробітництва, а також посилення багатосторонньої координації та співпраці"

За словами північнокорейської сторони, зустріч Чхве із Сунєм пройшла "у сердечній і дружній атмосфері".

Під час розмови сторони… домовилися продовжувати зміцнювати тактичну співпрацю та йти в ногу один з одним для захисту спільних інтересів

ідеться в повідомленні інформагентства.

"Провокативні і безвідповідальні дії": МЗС України засудило запуск КНДР балістичної ракети 14 січня16.01.24, 16:32

Популярні

Новини по темі

Китай і КНДР домовилися про захист спільних інтересів

 • 101831 переглядiв

Сьогодні Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

 • 30078 переглядiв

США завдали нового удару по Ємену

 • 33867 переглядiв

США схвалили продаж F-16 Туреччині

 • 31340 переглядiв