kuleba-era-neitralitetu-i-myru-v-yevropi-zakinchylasia

Кулеба: Ера нейтралітету і миру в Європі закінчилася"

 • 30553 переглядiв

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив думку, що агресивні дії РФ проти України та загроза, яку Кремль представляє для Європи, означають кінець епохи миру і нейтралітету на континенті. Про це він розповів у співбесіді з The Irish Times, передає УНН.

Деталі

Повідомляючи про можливість нейтралітету окремих країн у таких умовах, Кулеба відзначив, що кожна країна повинна самостійно визначати стратегію для своєї безпеки.

Я вважаю, що епоха нейтралітету закінчилася, так само як і епоха миру в Європі. Ця сумна реальність є наслідком дій нової реваншистської та імперської сили на сході континенту, а саме режиму Путіна

сказав міністр.

Керівник дипломатії підкреслив, що Росія не збирається відмовлятися від своїх зусиль. Тому, на його думку, надання українським військовим всієї необхідної підтримки є "найкращим шляхом забезпечення довгострокової стабільності в Європі на даний момент".

Кулеба закликав до посилення виробництва озброєння в Європі, вирішення бюрократичних проблем і спрямування всіх замовлень на континенті на потреби європейських країн, перш за все України.

Кожен снаряд, виготовлений в Європі, має служити цілям захисту Європи

додав Кулеба

Популярні

Новини по темі

Кулеба: Ера нейтралітету і миру в Європі закінчилася"

 • 30553 переглядiв

Макрон не виключає відправлення західних військ в Україну

 • 28887 переглядiв

Нідерланди виділять Україні 100 млн євро на боєприпаси

 • 29076 переглядiв

На Хмельниччині лунають вибухи

 • 112084 переглядiв