krymskoho-advokata-oshtrafuvaly-za-post-pro-nezakonnu-mobilizatsiiu-studentiv-yaki-maiut-vidstrochkoiu-vid-armii

Проросійський суд в окупованому Криму оштрафував адвоката за пост про незаконну мобілізацію студентів, які мають відстрочкою від армії

 • 18664 переглядiв

Адвоката Еміля Курбедінова в тимчасово окупованому Криму оштрафували за публікацію про незаконний призов студентів з відстрочкою від призову на військову службу.

У тимчасово окупованому Криму оштрафували адвоката Еміля Курбедінова за пост про виклик до військкомату студентів із відстрочкою. Про це УНН пише з посиланням на Крим.Реалії.

Деталі

російський мировий суд Сімферополя визнав юриста винним у розміщенні "недостовірних відомостей про роботу військкомату" та призначив штраф у розмірі 30 тис. російських рублів (близько 13 тис. грн).

В російських правоохоронних органів дійшли висновку, що пост Курбедінова нібито "є суспільно значущою інформацією і представлений як достовірне повідомлення".

Крім того, особистий телеграм-канал юриста там вважають "місцем, доступним для необмеженого кола користувачів", тому пост нібито належить до публікацій публічного характеру.

Сам Курбедінов назвав це рішення продовженням тиску на адвокатів у Криму. 15 лютого адвоката затримали в Сімферополі співробітники російського центру з протидії екстремізму. На Курбедінова склали протокол за статтею "Зловживання свободою масової інформації".

Додамо

В особистому телеграм-каналі "КЕМська волость" Курбедінов опубліковав пост про незаконний виклик студентів із відстрочкою у військкомат.

Ще 1,5 тис. земділянок в окупованому Криму хочуть передати учасникам війни проти України14.05.24, 18:42

Анастасія Рябоконь

Війна

Популярні

Новини по темі

У ССО ЗСУ показали, як проводили зачистку на Харківщині

 • 30452 переглядiв

путін і глава Китаю торкнулися теми України

 • 31261 переглядiв