korol-charlz-iii-vitaie-yaponskoho-imperatora-narukhito-z-derzhavnym-vizytom-u-brytanii

Король Чарльз ІІІ вітає японського імператора Нарухіто з державним візитом у Британії

 • 21643 переглядiв

Король Чарльз III, незважаючи на боротьбу з раком, особисто привітав імператора Японії Нарухіто в Букінгемському палаці під час давно запланованого державного візиту Нарухіто до Британії.

Попри боротьбу з онкологічним захворюванням, король Великої Британії Чарльз ІІІ зміг особисто привітати у Букінгемському палаці імператора Японії Нарухіто, що прибув до Лондона з давно запланованим державним візитом. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Нарухіто віддав шану померлій королеві та відзначив успіхи її наступника у справах зміцнення дипломатичних зв'язків та захисту навколишнього середовища. У відповідь Чарльз відзначив, що відносинам британців та японців "не стає на заваді навіть географія" і пожартував, що йдеться не лише про те, що обидві нації "люблять пити чай та говорити про погоду".

Державний візит японської делегації триватиме три дні. Через передвиборчу кампанію у Сполученому Королівстві деякі звичні політичні елементи зустрічі іноземних гостей будуть відсутні: прем'єр-міністр Ріші Сунак не зможе прийняти Нарухіто у своїй резиденції на Даунінґ-стріт, хоча і він, і лідер опозиції Кір Стармер були присутні на королівському банкеті.

Японський імператор з дружиною розпочали тижневий візит до Великої Британії22.06.24, 06:19

Популярні

Новини по темі

Від початку доби відбулося 123 бойові зіткнення – Генштаб

 • 22995 переглядiв

Офіційно. Зеленський візьме участь у Саміті ЄС

 • 25591 переглядiв

Міністри оборони США та Росії провели телефонні переговори

 • 90827 переглядiв