klychko-zaiavyv-pro-defitsyt-pratsivnykiv-komunalnykh-sluzhb-u-kyievi

Кличко заявив про дефіцит працівників комунальних служб у Києві

 • 22351 переглядiв

У Києві існує дефіцит працівників комунальних служб. Наразі є приблизно 6500 вакансій, серед яких водії, машиністи метро, будівельники, працівники ЖКГ. Про це розповів мер Києва Віталій Кличко в ефірі Київ24, передає УНН.

"Нам не вистачає робочих рук в нашому місті. Це пов’язано з війною. Також не таємниця, що більше 120 тис. киян переважна більшість чоловіки одягнули військову форму, взяли у руки зброю, захищають нашу державу. Йде мобілізація і це також пов’язані процеси з мобілізацією, що в нас не вистачає працівників чоловічих професій і дефіцит кадрів достатньо великий. Ми озвучували цифру в 6,5 тис. вакансій, які є на сьогодні. Це водії, машиністи метро, будівельники, працівники ЖКГ. Багато професій. Ми забезпечуємо життєдіяльність нашого міста обмеженим числом працівників, але зараз також робимо все, щоб також навчати жінок чоловічим професіям", - сказав Кличко.

Нагадаємо

53% українців вважають брак кадрів проблемою, згідно з опитуванням Центру Разумкова. Серед інших проблем ринку праці - мобілізація, відтік кадрів за кордон та тінізація економічних відносин.

Популярні

Новини по темі

Сили ППО збили ворожий безпілотник над Дніпропетровщиною

 • 18818 переглядiв

Нардеп Одарченко втік до Румунії та попросив там притулок

 • 18028 переглядiв

Данія виділяє 16 млн євро на відновлення енергетики України

 • 35591 переглядiв