kitay-ymovirno-propustit-zustrich-radnikiv-z-natsionalnoyi-bezpeki-schodo-ukrayini-na-malti

Китай, ймовірно, пропустить зустріч радників з національної безпеки щодо України на Мальті

 • 129175 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Найбільш ймовірно, що представники Китаю не будуть присутніми на зустрічі радників з національної безпеки щодо України на Мальті. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Згідно з джерелами, знайомими з питанням, список учасників включає країни Великої семи, Катар, Південну Африку, Індію та Туреччину. Очікується, що деякі країни, як-от Бразилія та Чилі, братимуть участь онлайн.

Видання зазначає, що відсутність Пекіна стала б розчаруванням для президента України Володимира Зеленського, який намагається заручитися міжнародною підтримкою свого плану міцного та справедливого миру.

Україна прагне прийняти саміт наприкінці цього року, і залучення Пекіна до цього розглядається як вирішальне значення для цих зусиль, оскільки Китай є однією з небагатьох країн, які, як вважають, мають певний вплив на російського диктатора володимира путіна.

Лідери країн розглядають зустрічі здебільшого як платформу для офіційних осіб з Києва, щоб викласти свої аргументи безпосередньо перед країнами, які залишилися в основному нейтральними щодо вторгнення росії, особливо країнами Глобального Півдня. Присутність з боку цих країн розглядається як ключова умова для проведення саміту.

У рамках цього ж процесу Україна також мала на меті створити робочі групи навколо основних тем формули миру, хоч і ця ідея не здобула великої популярності серед країн, які можуть мати значний вплив.

Менше з тим, дипломати вважають, що продовжувати залучати скептично налаштовані країни є фундаментальним і корисним, навіть якщо прогрес буде повільним.

Нагадаємо

Україна просуватиме формулу миру на саміті у Мальті, що відбудеться вже цього тижня. Президент України Володимир Зеленський сподівається, на цьому форумі залучити країни Глобального Півдня до справи України.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Впродовж доби відбулось 45 бойових зіткнень - Генштаб

     • 77547 переглядiв

    курську область рф атакував безпілотник

     • 98477 переглядiв