kharkivshchyna-prokurory-pokazaly-naslidky-obstriliv-u-pishchanomu-ta-hlushkivtsi

Харківщина: прокурори показали наслідки обстрілів у Піщаному та Глушківці

 • 24843 переглядiв

Внаслідок російського обстрілу цивільних районів у Куп'янському районі було поранено 71-річну жінку та пошкоджено кілька будинків.

На Харківщині російські загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру Куп’янської та Курилівської громад. Через ці атаки у селі Піщане травмована місцева мешканка, й також понівечені житлові будинки, а у Глушківці окрім будинків місцевих під удар потрапило ще й сільгосппідприємство. Про це розповіли у пресслужбі Офісу Генпрокура, передає УНН.

Внаслідок ворожих обстрілів цивільної інфраструктури Купʼянщини травмовано мирну мешканку – розпочато провадження

– заявили у відомстві.

Деталі

За даними слідства, 6 лютого близько 9:00 російські військові обстріляли село Піщане Купʼянського району. Через що зазнала поранення місцева мешканка – 71-річна жінка. Крім того, у селі снарядами рашистів пошкоджені житлові будинки.

За попередніми даними, обстріл вівся з артилерії.

Цього ж ранку окупанти вкотре вгатили по селу Глушківка, що у Курилівській громаді. Через що там спалахнув автомобіль, та були пошкоджені шість житлових будинків.

Били по цьому селу росіяни й напередодні ввечері. 5 лютого, близько 21:00 збройні сили рф із РСЗВ поцілили по складських приміщеннях місцевого сільгосппідприємства. Пошкоджений був також і трактор аграріїв.

Прокурори спільно зі слідчими поліції зібрали докази та зафіксували наслідки збройної агресії російської федерації. Правоохоронці порушили кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Ворог обстріляв два населених пункти на Харківщині: зруйновано школу та підприємство - Синєгубов06.02.24, 17:40

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв із посиланням на очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, що цієї доби ворог обстріляв 20 населених пунктів Харківщини. Зруйновано близько 17 об’єктів цивільної інфраструктури, серед яких - житлові будинки. Про це він повідомив в ефірі телемарафону.  

Зокрема, удар російських військ по Токарівці у Херсонській області сьогодні зранку забрав життя людини, ще двох людей поранено.

Популярні

Новини по темі