kapitana-zaareshtovanoho-v-reni-sudna-pidozriuiut-u-vyvezenni-ahroproduktsii-cherez-okupovanyi-krym

Капітана заарештованого в Рені судна підозрюють у вивезенні агропродукції через окупований Крим

 • 14616 переглядiв

Капітан іноземного морського судна "USKO MFU", заарештованого в порту Рені, може бути причетним до вивезення агропродукції через закриті морські порти тимчасово окупованого Криму, йому повідомлено про підозру. Про це УНН пише з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Деталі

Заочно повідомлено про підозру капітану іноземного морського судна "USKO MFU", який здійснював вивезення агропродукції через закриті морські порти окупованого півострова.

За даними слідства, у жовтні 2023 року іноземний громадянин, керуючи судном "USKO MFU" під прапором Камеруну, у порушення законодавства України та норм міжнародного морського права, здійснив незаконний захід до закритого Україною Севастопольського морського торговельного порту. Там судно було завантажено понад трьома тисячами тонн агропродукції, призначеної для турецької компанії.

У листопаді 2023 року підозрюваний здійснив незаконний вихід судна "USKO MFU" з порту м. Севастополя. З метою приховування своєї протиправної діяльності, капітан періодично вимикав Автоматичну ідентифікаційну систему "AIS", що є порушенням безпеки мореплавства, та вносив до неї фіктивні відомості щодо курсу слідування судна.

Підозрюваному інкриміновано порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України).

Нагадаємо

У липні 2024 року судно "USKO MFU" було затримано в акваторії порту Рені Одеської області. На підставі ухвали суду на нього накладено арешт та передано в управління АРМА. Служба безпеки затримала капітана судна, який працював на агресора.

Економічна співпраця, відбудова, безпека судноплавства: Зеленський зустрівся з президентом Туреччини 25.09.24, 04:40

Популярні

27 вересня: Всесвітній день туризму, День чеського пива

 • 72849 переглядiв

У ростовській області рф виникли пожежі

 • 53728 переглядiв

Загарбники обстріляли 14 громад Сумщини: 55 атак, 2 поранених

 • 57603 переглядiв

Катар оголосив про обмін 13 дітей між Україною та рф

 • 100307 переглядiв

Новини по темі

Зростання ВВП України за квартал сповільнилося до 3,7%

 • 15886 переглядiв