izrailska-armiia-obstriliala-myrotvortsiv-oon-u-livani

Ізраїльська армія обстріляла миротворців ООН у Лівані

 • 14096 переглядiв

Миротворчий підрозділ ООН у Лівані звинуватив Ізраїль у нападі на свою штаб-квартиру на півдні країни. Одним з об'єктів обстрілу стала головна база Тимчасових сил ООН у Лівані (ТСООНЛ) у місті Накура.

Пише УНН із посиланням на El Mundo.

Двоє миротворців з миротворчих сил ООН, дислокованих між Ліваном та Ізраїлем, UNIFIL, були поранені в результаті "ізраїльського танкового обстрілу" їхньої штаб-квартири на півдні Лівану. Йдеться про влучання у штаб Тимчасових сил ООН в Лівані (ВСООНЛ) в місті Накура.

Сьогодні вранці двоє миротворців ООН отримали поранення після того, як танк ізраїльської армії "Меркава" обстріляв спостережну вежу в штаб-квартирі ВСООНЛ в Рас-ель-Накурі, влучивши прямо в неї і збивши з ніг двох миротворців

- йдеться в заяві ВСООНЛ.

За даними ВСООНЛ, ізраїльська армія також обстріляла "вхід у бункер, де ховалися миротворці" в Накурі. Унаслідок цього було пошкоджено транспортні засоби та систему зв'язку. За даними сил охорони ООН, над позицією солдатів ВСООНЛ був помічений ізраїльський безпілотник, який підлетів до входу в бункер.

Довідка

Місія ООН була створена в 1978 році і відновлена в 2006 році для моніторингу так званої "блакитної лінії" - неофіційно узгодженого сухопутного кордону між Ізраїлем і Ліваном.

У Лондоні активісти намагались заклеїти картину Пікассо фото із Гази, їх затримали09.10.24, 21:27

Накура розташована недалеко від демаркаційної лінії між Ізраїлем і Ліваном, і тут розташований штаб місії ВСООНЛ. Армія Ізраїлю почала наземний наступ у Лівані тиждень тому і заявляє, що воює там проти ополчення Хезболли.

Ізраїль ліквідував ще двох лідерів "Хезболли"10.10.24, 15:08

Популярні

Новини по темі

Ізраїльська армія обстріляла миротворців ООН у Лівані

 • 14096 переглядiв

Згода на посмертне донорство врятувало 6 життів за добу

 • 13029 переглядiв