iran-planuie-provesty-prezydentski-vybory-protiahom-50-dniv

Іран планує провести президентські вибори протягом 50 днів

 • 17759 переглядiв

Іран сформував Раду з керівників судової, законодавчої влади та першого віце-президента, яка має взяти на себе президентські повноваження і провести нові вибори протягом 50 днів.

В Ірані створено Раду, що складається з голів судової, законодавчої влади і першого віце-президента, яка візьме на себе повноваження президента і вживе заходів для проведення президентських виборів протягом 50 днів. Про це УНН пише з посиланням на агентство IRNA.

Деталі

Представник Ради вартових Хаді Тахан Назіф сказав, що Конституція передбачає необхідні заходи, і за згодою лідера перший віцепрезидент візьме на себе відповідальність і повноваження президента, а Рада, що складається з голів судової, законодавчої влади та першого віцепрезидента, зобов'язана вжити заходів для проведення виборів протягом 50 днів.

Він підкреслив, що, згідно із заявою Верховного лідера, у країні не буде жодних збоїв через правові механізми.

Нагадаємо

В Ірані офіційно оголосили про загибель президента Ібрагіма Раїсі. Офіційне повідомлення про смерть президента зробили в мечеті Імама ар-Рези. Кабінет міністрів іранської адміністрації скликав екстрене засідання в понеділок вранці.

Тіла загиблих знайдено після катастрофи вертольота президента Ірану Раїсі20.05.24, 09:39

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

Іран планує провести президентські вибори протягом 50 днів

 • 17759 переглядiв

Херсон зазнав ворожого удару, є жертва

 • 15410 переглядiв