ilona-maska-zaklykaiut-poiasnyty-chomu-viiskovi-ssha-u-taivani-vtratyly-dostup-do-starlink

Ілона Маска закликають пояснити, чому військові США у Тайвані втратили доступ до Starlink

 • 30658 переглядiв

Американські конгресмени закликають Ілона Маска пояснити, чому американські військові на Тайвані та навколо нього не мають доступу до зв'язку Starlink в рамках програми Starshield, що фінансується Міністерством оборони США.

Конгресмени США закликають засновника SpaceX Ілона Маска надати доступ американським військовим до зв’язку Starlink у Тайвані. Як повідомляє видання Forbes, конгресмен від Республіканської партії Майк Галлагер надіслав листа до Маска, в якому закликав бізнесмена пояснити, чому американські військові у Тайвані та навколо нього не мають доступу до програми Starshield, яка, серед іншого, забезпечує американських військових зв’язком Starlink, передає УНН.

Деталі

Законодавець вказав, що в цю програму Міноборони США інвестувало десятки мільйонів доларів і вона була розроблена спеціально для військових.

У статті Forbes також мовиться, що до подібних закликів до Ілона Маска причетна "група американських законодавців".

А видання The Wall Street Journal повідомляє, що комітет Палати представників з питань Китаю, який очолює Галлагер, отримав інформацію від багатьох джерел, що широкосмуговий супутниковий зв’язок, який надається через програму Starshield, неактивний в Тайвані та поблизу нього.

SpaceX, ймовірно, заблокував послуги широкосмугового Інтернету на Тайвані та навколо нього. Можливо, порушуючи договірні зобов’язання SpaceX з урядом США

пише у листі конгресмен Галлагер, повідомляють The Wall Street Journal та Forbes, чиї журналісти отримали доступ до цього листа, датованого від 24 лютого.

Конгресмени США вимагають від Ілона Маска забезпечити на Тайвані інтернет SpaceX25.02.24, 12:15

Популярні

Новини по темі

Зеленський прибув до Албанії

 • 28679 переглядiв

Туреччину сколихнув землетрус магнітудою 4,5

 • 24699 переглядiв