ie-lyshe-odyn-realnyi-sposib-lubinets-rozpoviv-yak-zupynyty-deportatsiiu-ditei-z-okupovanykh-terytorii-ukrainy

"Є лише один реальний спосіб": Лубінець розповів, як зупинити депортацію дітей з окупованих територій України

 • 20718 переглядiв

Викрадення Росією українських дітей з окупованих територій не можна зупинити лише санкціями; єдиний спосіб зупинити це - деокупація та звільнення всіх тимчасово окупованих територій України, вважає Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Санкції не можуть зупинити росію, тож єдиний спосіб зупинити викрадення українських дітей з окупованих територій - це деокупація. Про це в інтерв'ю для The Independent розповів Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, пише УНН.

Деталі 

Лубінець заявив, що в Україні "не знають, як зупинити цю депортацію" без додаткової підтримки міжнародних партнерів, а також "як притягнути росіян до відповідальності".

У сучасному світі немає реальної системи захисту та прав людини

- переконаний український омбудсмен. 

Лубінець також скептично поставився до санкцій, запроваджених проти москви, оскільки, за його словами, рф послідовно порушувала права українських цивільних осіб, не побоюючись серйозних наслідків.

Жителям ТОТ з українськими паспортами загрожує депортація - британська розвідка 11.03.24, 12:29

Як ми можемо вірити в санкції, коли ми бачимо позицію Ірану, наприклад

 - сказав він.

За його словами, Іран перебуває під санкціями вже понад 30 років.А втім, країна досі  виробляє багато зброї, яку до того ж продає в росію.

Санкції? Справді? Ми повинні бути реалістами. Ми живемо в ситуації, коли могутні країни можуть без будь-якого покарання окупувати території в інших країнах. Це реальна ситуація сучасного світу

- впевнений Дмитро Лубінець.

Омбудсман поконаний, що єдиний варіант, того Україна може припинити незаконну депортацію дітей до рф - це звільнення всіх окупованих територій.

"Огидно та жахливо" - Білий дім зробив заяву після розслідування FT, як кремль передає на усиновлення викрадених українських дітей13.06.24, 09:59

Як зупинити депортацію українських дітей? Я думаю, що у нас є лише один реальний спосіб зупинити це. Тобто звільнення всіх тимчасово окупованих територій України

- підсумував Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Нагадаємо

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію, що закликає визнати депортацію українських дітей росією геноцидом. Вона також закликає до негайного припинення депортації та примусового переміщення дітей і вимагає їх повернення в Україну.

Популярні

Новини по темі

Україна відкрита до діалогу з Китаєм - Єрмак

 • 21653 переглядiв