henshtab-voroh-osoblyvo-aktyvnyi-na-pokrovskomu-napriamku-z-pochatku-doby-tam-zafiksovano-vzhe-15-zitknen

Генштаб: ворог особливо активний на Покровському напрямку, з початку доби там зафіксовано вже 15 зіткнень

 • 17110 переглядiв

Особливо активний противник на Покровському напрямку - з початку доби там зафіксовано 15 бойових зіткнень, п'ять з яких досі тривають.

На фронті з початку цієї доби сталося вже 64 боєзіткнень. Найбільша активність російських військ спостерігається на Покровському та Куп’янському напрямках.  На Покровському напрямку  зафіксовано 15 боєзіткнень, п’ять з них ще тривають.  На Куп’янському - противник атакував позиції ЗСУ 12 разів, вісім ворожих спроб просунутися вперед українські воїни вже відбили.  Про це ідеться у зведенні Генштабу ЗСУ за 14 годину 28 травня, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, російські загарбники продовжують обстрілювати артилерією прикордоння Чернігівської та Сумської областей. Зокрема, ворог вів вогонь у напрямку Покровки, Іскрівщини, Баранівки та Великої Писарівки. 

З початку поточної доби відбулося 64 бойових зіткнення. 

За даними Генштабу, ситуація за напрямками наступна:

На Харківському напрямку ворог атакує із застосуванням керованих авіаційних бомб. Кількість боєзіткнень від початку доби тут зросла до чотирьох. На даний час тривають бої  в районі Липців, де окупанти використали сім КАБів, та Стариці.  Ще чотири КАБи агресор скинув на Нескучне. 

Збільшилась інтенсивність штурмових дій російських загарбників на Куп’янському напрямку. 12 разів противник атакував позиції наших підрозділів неподалік Синьківки, Новоселівки, М’ясожарівки, Дружелюбівки та Твердохлібового. Вісім ворожих спроб просунутися вперед українські воїни відбили. Наразі тривають бої в районах Петропавлівки, Степового, Новоєгорівки та Невського.

На Лиманському напрямку з початку доби зафіксовано вісім наступальних дій ворога, сім з яких успішно відбито нашими захисниками. Втрат позицій не допущено. Поблизу Торського триває бій, заявили в Генштабі. 

На Краматорському напрямку окупанти намагаються штурмувати за підтримки авіації. Активно застосовують некеровані авіаційні ракети в районі населеного пункту Північне. Підрозділи Сил оборони чотири ворожі  атаки успішно відбили. Одна ще триває. 

Особливо активний противник сьогодні на Покровському напрямку. Тут інтенсивність боїв збільшилась майже вдвічі

- наголосили в Генштабі. 

На даний час зафіксовано 15 боєзіткнень. П’ять з них ще тривають поблизу Новоолександрівки, Калинового та Прогресу.  Костянтинівку окупанти обстріляли некерованими авіаційними ракетами. 

На Времівському напрямку ворог двічі атакував в районах Старомайорського та Роздольного. Сили оборони контролюють ситуацію.  

На Оріхівському напрямку наразі три боєзіткнення. Загарбники безуспішно намагалися прорвати оборону наших військ біля Роботиного та Малих Щербаків. 

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі Дніпра, російський агресор сім разів намагався потіснити підрозділи Сил оборони неподалік Ольгівки та Нової Тягинки. Атакував з використанням п’яти КАБів. Успіху не мав. Триває бій біля Кринок. 

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала, вказали в Генеральному штабі. 

"Наші воїни продовжують давати відсіч окупантам, присікають їхні спроби прорвати нашу лінію оборони та завдають максимальних втрат", - наголосили у Генштабі.

Популярні

Новини по темі