frantsiia-naiblyzhchymy-dniamy-rozpochne-navchannia-ukrainskykh-pilotiv-na-vynyshchuvachakh-mirage-2000-5

Франція найближчими днями розпочне навчання українських пілотів на винищувачах Mirage 2000-5

 • 104931 переглядiв

Франція В найближчі дні почне навчання українських пілотів-винищувачів і механіків на винищувачі Mirage 2000-5, а також направить близько 20 технічних експертів, щоб допомогти Україні інтегруватися в стандарти Європейського Союзу.

Франція почне навчання українських пілотів і механіків на винищувачі Mirage 2000-5 "найближчими днями", заявив президент Франції Еммануель Макрон у п'ятницю, пише CNN, передає УНН.

Деталі

Макрон не надав додаткових подробиць щодо кількості та походження літаків, які Франція планує відправити в Україну в рамках коаліції партнерів, "через турботу про ефективність", сказав він. За словами Макрона, тренування проходитимуть у Франції.

У нас завжди був спосіб діяти, повідомляючи цифри після того, як зброя доставлена ​​та використовується, це ефективніше і менше сповіщає наших ворогів", — додав він, виступаючи разом із президентом України в Парижі

додав Макрон, виступаючи разом із президентом України в Парижі.

На запит щодо подробиць щодо того, чи розгорне Франція військових інструкторів в Україні, він сказав, що на це все ще "жодних табу".

Ким би ми були, щоб поступатися погрозам Росії, яка де-факто вирішить, що Україна не має суверенітету запрошувати компанії чи інструкторів (на свою територію)?

сказав Макрон.

Водночас він додав, що Франція відправить в Україну близько 20 технічних експертів із різних міністерств, щоб допомогти Києву інтегруватися до стандартів Європейського Союзу.

Крім того, у п’ятницю французько-німецька оборонна фірма KNDS підписала два контракти з українським урядом щодо запуску в Україні виробництва запасних частин для французьких гаубиць CAESAR і 155-мм артилерійських снарядів.

Макрон не назвав кількість літаків Mirage 2000-5, які будуть передані Україні 07.06.24, 21:40

Популярні

Новини по темі

Генсек ООН не братиме участі в Глобальному саміті миру

 • 38040 переглядiв

Ворог просунувся в Часовому Яру - Deep State

 • 34099 переглядiв