ukenru
fermery-u-varshavi-vyishly-na-masshtabni-protesty-pidpaliuvaly-shyny

Фермери у Варшаві вийшли на масштабні протести: підпалювали шини

 • 24154 переглядiв

Фермери у Варшаві на протестах підпалили шини перед офісом прем'єр-міністра. Вони вимагають захисту від іноземного сільськогосподарського імпорту.

Сьогодні у польській Варшаві офіційно розпочався загальний страйк фермерів. Об 11:00 почалась акція протесту перед офісом прем'єр-міністра Польщі. Фермери, зокрема, підпалювали шини. Про це УНН повідомляє із посиланням на Polsat News

Деталі 

Як повідомляється, через протести у Варшаві по всьому місту було перекрито рух.  Також перекрито під'їзні шляхи до столиці. 

Ще до початку страйку ЗМІ повідомили про перші інциденти, пов'язані з масовою присутністю фермерів у столиці. Серед іншого, перед офісом прем'єр-міністра було підпалено шини.

 За повідомленнями Polsat News, фермери, які беруть участь у страйку, несуть антиукраїнські транспаранти.

"Ми зібралися тут, щоб розповісти прем'єр-міністру про те, що нас турбує, про що він має знати. Зелена угода, все, що з нею пов'язано, і захист кордонів Польщі від напливу неконтрольованих продуктів з України, росії та білорусі. Це те, що завдає нам болю", - заявив один із лідерів протесту під час свого виступу.

Доповнення 

Протестувальники перебувають не тільки у Варшаві, а й по всій Польщі. Як повідомляється, фермерам не дозволили в'їхати до Варшави на своїх тракторах. Біля міста було встановлено блокпости і шипи, щоб не допустити фермерів до столиці. 

Україна готова до обмежень на торгівлю з ЄС для примирення з Польщею - Тарас Качка 06.03.24, 12:56 • [views_0]