fakhivtsi-nazvali-osoblivosti-vaktsinatsiyi-pislya-perenesenogo-covid

Фахівці назвали особливості вакцинації після перенесеного COVID

 • 640222 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Вакцинація проти COVID-19 осіб, які перехворіли на коронавірусну хворобу, може бути відтермінована на 6 місяців від часу перенесення хвороби. Але щеплення може бути проведене і після закінчення періоду ізоляції. Про це повідомляє УНН з посиланням на дайджест Центру громадського здоров'я.

Деталі

"Вакцинація осіб, які мають задокументований COVID-19 в анамнезі, може бути відтермінована на 6 місяців від часу перебігу COVID-19", - вкахують у ЦГЗ.

Однак, за бажанням особи, яка підлягає вакцинації відповідно до груп пріоритетності, вакцинація може бути проведена раніше, ніж скінчиться 6-місячний термін, – за наявності достатньої кількості доз вакцини для забезпечення вакцинації осіб у цій групі пріоритетності, які не мають задокументованого COVID-19 в анамнезі.

Повідомляється, що також вакцинація може бути проведена після закінчення періоду ізоляції, але не раніше ніж через 28 днів (4 тижні) від першого дня появи симптомів або лабораторного підтвердження діагнозу COVID-19 методом ПЛР/ визначення антигена вірусу SARS-CoV-2, відповідно до затверджених схем вакцинації конкретних вакцин.

Окрім того, вакцинація осіб, які перехворіли на COVID-19, проводиться відповідно до інструкції з використання вакцини.

Доповнення

В Україні за тиждень з 24 по 30 жовтня кількість підтверджених випадків COVID-19 впала на 3,1%, проти показника тижнем раніше - до трохи більше ніж 16 тисяч.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    “МХП-Громаді” за два місяці влаштувало 30 толок по Україні

     • 738707 переглядiв

    В уряді домовилися з бізнесом про стримання цін на яйця

     • 290194 переглядiв

    Білий дім: Північна Корея таємно постачає до росії артилерію

     • 228140 переглядiв

    McDonald's відновлює роботу в Івано-Франківську

     • 282379 переглядiв

    На Харківщині виявили 23 катівні - МВС

     • 279612 переглядiв