elektropostachannya-u-zvilnenomu-khersoni-mozhe-vidnovitisya-protyagom-14-21-dnya-energetiki

Електропостачання у звільненому Херсоні може відновитися протягом 14-21 дня - енергетики

 • 385535 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. У деокупованому Херсоні протягом 14–21 днів може відновитися електропостачання. Про це повідомив операційний директор «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна», яка управляє «Херсонобленерго», Володимир Гетманов у редакційному матеріалі Forbes, інформує УНН.

Цитата

«Електропостачання у звільненому Херсоні може відновитися протягом 14–21 днів. Ці терміни можуть змінюватися під час робіт, оскільки ситуація досить непрогнозована», - уточнює він.

Деталі

За словами Гетманова, відновлення лінії електропередачі до Херсона також дозволить повернути в Миколаїв воду, оскільки саме ця лінія живила електроенергією інфрастрктуру подання води в місто.

Він зазначив, що до повномасштабної війни Херсон живило три магістральні лінії електропередачі. Наразі всі вони зруйновані, вартість зруйнованої інфраструктури – 1,5-2 млрд грн. 

«Херсонобленерго концентрує сили на лінії електропередачі, яка йде з Миколаєва. Цю лінію зможемо відновити найшвидше. Для цього треба відновити зруйновану інфраструктуру: понад 70 прольотів лінії електропередачі та дві опори. Наразі однієї лінії для Херсона має вистачити. Зараз у Херсоні рівень споживання буде набагато менший, ніж до війни. Багато людей виїхало, промисловість не працює», - заявив Гетманов.

Місцевому обленерго, за словами Гетманова, допомагають енергетики з інших міст – Одеси, Дніпра, Житомира, Кропивницького, Чернівців та Рівного.

Доповнення

11 листопада Херсон, який був під окупацією російських військ 8 місяців, повернувся під контроль України. 

У звільненому від російських окупантів Херсоні 14 листопада офіційно підняли державний прапор України. На церемонії був Президент Володимир Зеленський.

Російські загарбники знищили всю енергетичну систему Херсона.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі