dovkola-pamyatnika-katerini-ii-v-odesi-pomitili-spetstekhniku-deputat-pokazav-video

Довкола Катерини II в Одесі помітили спецтехніку: ймовірно, пам'ятник демонтують

 • 4738583 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. В середу, 28 грудня, в Одесі довколо пам'ятника Катерині ІІ розпочинаються роботи, ймовірно робітники займаються демонтажем. Зазначається, що територія огороджена, а біля пам’ятника стоять спеціальні машини. Про це у Telegram повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко, інформує УНН.

Цитата

"Здається, сьогодні будуть хороші новини з Одеси! Прямо зараз навколо памʼятника катерині починаються якісь роботи. Все оточили, людей не пускають. Навколо багато охорони. Біля памʼятника спеціальні машини. Щось відбувається", - написав депутат. 

Доповнення

На сайті Президента на початку липня 2022 року зареєстровали петицію про знесення пам'ятника Катерині II в центрі Одеси. Автором петиції є Стефанія Цегельник. Президент України Володимир Зеленський доручив Одеській міській раді розглянути це питання.

Міністр культури України Олександр Ткаченко підтримав ідею демонтажу пам'ятника Катерині II в Одесі, запропонувавши перенести його на алею радянських пам'яток. 

Більшість одеситів підтримали ідею демонтажу пам'ятника Катерині II. 

Раніше Катерину II неодноразово обливали фарбою та розписували різними гаслами, на скульптуру Катерини II в Одесі наділи чорний пакет.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Туман став причиною великої ДТП із 200 машинами у Китаї

     • 375710 переглядiв

    Дефіцит електроенергії збільшився - Укренерго

     • 371048 переглядiв

    У Києві близько 300 тис. осель без світла

     • 658949 переглядiв

    В Україні схвалили підвищення тарифів на воду

     • 573469 переглядiв