do-ukrainy-povernuly-shche-9-ditei-z-okupovanykh-terytorii-kuleba

До України повернули ще 9 дітей з окупованих територій - Кулеба

 • 21819 переглядiв

З окупованих росією територій України, вдалось повернути ще 9 дітей, які виїхали разом зі своїми сім'ями. Частина родин виїхала через сильні обстріли, інші — через загрозу відправлення дітей в табори російськими загарбниками.

З окупованих територій України вдалось повернути ще 5 родин з 9 дітьми. Про це розповів директор організації Save Ukraine, ексуповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба, передає УНН.

Деталі 

Повернули ще 9 дітей з російської окупації. І це не просто цифра, це цілих 5 родин. Усього станом на сьогодні наша організація врятувала 324 дитини, з них — 88 сиріт 

- йдеться в дописі директора організації Save Ukraine.

За словами Кулеби, частина сімей виїхала через сильні обстріли, інші — через загрозу відправлення дітей в табори російськими загарбниками. 

На окупованих територіях України росіяни примусили дітей до участі у "параді" з нагоди 9 травня - Центр нацспротиву10.05.24, 13:51

Врятовані діти розповіли, що що починаючи з 6 класу в російських школах на окупованих територіях з 6 класу змушують вступати в юнармію, незалежно від статі. А у 10-11 класах — до кадетського корпусу, де навчають стріляти з автоматів, керувати БПЛА, рити окопи тощо.

Тих, хто добре складає іспити, "заохочують" прохідними високими балами для вступу до вишів

- підсумував Микола Кулеба. 

Нагадаємо

На окупованих територіях України російська влада змушує студентів технікумів виготовляти окопні свічки для військ рф, зараховуючи це як залік і погрожуючи викликом батьків за прогули.

Популярні

Новини по темі

Україна у травні отримає систему IRIS-T від Німеччини

 • 23180 переглядiв