chetvero-ukhyliantiv-khotily-pereplyvty-tysu-aby-potrapyty-do-rumunii

Сподівались пройти по мілині: на березі Тиси затримали чотирьох "ухилянтів"

 • 23980 переглядiв

Чотирьох чоловіків, які намагалися незаконно переплисти український кордон до Румунії, затримали прикордонники на березі річки Тиса.

На березі річка Тиса спіймали чотирьох чоловіків, які хотіли вплав незаконно перетнути український кордон. Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України, пише УНН.

Деталі 

Зазначаються, що з настанням темряви двоє хмельничан та двоє киян, одягнені у гідрокостюми, вирушили шукати мілкі місця на річковій ділянці кордону, щоб потрапити в Румунію.

Чоловіки кілька разів наважувалися зайти у воду, проте поверталися і продовжували пошуки.

За їх діями з повітря стежив оператор повітряного моніторингу обстановки, який доповів черговому про виявлення "туристів". На пошук одразу висунулася група реагування, за 15 метрів до держрубежу чоловіків затримали прикордонники.

Стосовно затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Справи скеровано до суду

- резюмували в ДПСУ.

Семеро "ухилянтів" збиралися перепливати Тису, щоб потрапити в Румунію26.02.24, 03:25

Доповнення

Після затримання чоловіки розповіли, що приїхали на Закарпаття з метою незаконного перетину кордону. Ділкам, які забезпечили їх гідрокостюмами та пообіцяли організувати перехід кордону відомими лише їм мілинами, кожен із затриманих віддав по 2 тисячі доларів США.

Також порушники зізналися, що побачивши, якою насправді повноводною та стрімкою є Тиса, зрозуміли, що їх обманули й перепливати таку водойму дуже небезпечно, але вирішили спробувати. Про те, що така спроба може вартувати їм власного життя, намагались не думати.

Нагадаємо

Прикордонники затримали порушника, який планував дістатися до Угорщини на гумовому матраці.  37-річний киянин планував переплисти Тису, і для цього він вдягнув гідрокостюм.

Популярні

З початку доби відбулося 128 бойових зіткнень - Генштаб

 • 57371 переглядiв

Українська ІТ-Армія провела масштабну операцію

 • 48584 переглядiв

Новини по темі

У порту санкт-петербурга загорівся криголам: що відомо

 • 26459 переглядiв