ukenru
britanskiy-derzhministr-podav-u-vidstavku-cherez-nezgodu-z-polozhennyami-ugodi-schodo-brexit

Британський міністр подав у відставку через незгоду з положеннями угоди щодо Brexit

 • 6426 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Британський державний міністр Сем Джима, який курирує в уряді Сполученого Королівства питання вищої освіти і науки, подав у відставку у зв’язку з незгодою з положеннями досягнутої з Євросоюзом угоди за умовами Brexit. Про це інформує УНН із посиланням на Facebook-повідомлення члена британського уряду, в якому він пояснив причини звільнення з посади.

Джима став сьомим членом британського кабміну після того, як прем'єр-міністерка Тереза ​​Мей представила проект угоди щодо Brexit. Зокрема, він незадоволений провалом переговорів відносного участі Великої Британії після виходу з ЄС у загальноєвропейському проекті супутникової навігації Galileo. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Brexit не вплине на відносини Лондона і Фолклендських островів

Політик вважає, що з такою угодою щодо Brexit Сполученому Королівству залишається лише сподіватися "на добру волю Євросоюзу", щоб згодом укласти двосторонній договір про співпрацю, на який розраховує Лондон. Джима, який раніше проголосував за збереження Великої Британії у складі ЄС, також заявив, що в парламенті проголосує проти досягнутої угоди щодо Brexit, яка, за його словами, не відповідає британським національним інтересам.

Як раніше інформував УНН, лідери країн ЄС затвердили 25 листопада угоду з Великою Британією щодо Brexit і політичну декларацію про майбутні відносини із Лондоном. Для того щоб вступити у силу, ця угода повинна дістати схвалення Європарламенту і британських законодавців. Останні повинні розглянути її 11 грудня. Сам Brexit запланований на 29 березня 2019 року, потім, згідно з планом, повинен настати перехідний період, який триватиме до 31 грудня 2020 року.

Банк Англії у своїй 87-сторінкові доповіді, в якій аналізуються чотири можливих варіанти впливу Brexit на економіку Сполученого Королівства, виступив із попередженням про те, що, за його прогнозами, курс британського фунта стерлінгів може впасти на 25% у разі, якщо процес виходу Великої Британії з Євросоюзу піде за найгіршим сценарієм

Українські Національні Новини

Новини Світу