bashkyry-v-rosiiskii-armii-namahaiutsia-ukhyliatysia-vid-uchasti-u-boiovykh-diiakh-na-peredovii

Башкири в російській армії намагаються ухилятися від участі у бойових діях на передовій

 • 35794 переглядiв

У ворожому війську мобілізовані башкири намагаються уникати безпосередньої участі у війні, зосереджуючись на логістичній та ремонтно-евакуаційній підтримці передових російських підрозділів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає УНН.

Деталі

На тлі масових протестів, що виникли в Башкортостані через затримання екоактивіста та лідера башкирського національного руху Фаїля Алсинова, башкири обирають стратегію уникання прямої участі у війні з Україною.

За інформацією українського підпілля, башкирські офіцери переводять своїх співвітчизників до небойових підрозділів і постійно заохочують нагородами. Представники башкирської національності обмежили свою присутність під Авдіївкою, зосередившись на логістичній та ремонтно-евакуаційній підтримці передових російських підрозділів.

Додамо

Такий крок спрямований на максимальний захист мобілізованих башкирів, з метою продовження національно-визвольного руху в Башкортостані. Унаслідок цього виникають конфлікти між російськими військовослужбовцями та представниками татарських національностей.

У Башкирії відбулися сутички протестувальників з поліцією біля суду, який виніс вирок місцевому активісту17.01.24, 11:58

Юлія Котвицька

Війна

Популярні

Новини по темі