baiden-vshanuvav-zahyblykh-soldativ-ssha-na-den-pamiati

Байден вшанував загиблих солдатів США на День пам'яті

 • 107780 переглядiв

Байден вшанував загиблих американських солдатів у День пам'яті, відвідавши церемонію на Арлінгтонському національному кладовищі і виголосивши промову, в якій підкреслив жертви, принесені військовослужбовцями для захисту свободи і демократії.

Президент США Джо Байден відзначив День пам’яті, привітавши військових лідерів, ветеранів і членів родин Золотої зірки в Білому домі, а потім виступив із промовою на урочистій церемонії на Арлінгтонському національному кладовищі в понеділок. Про це повідомили на сайті Білого дому, передає УНН.

Деталі

Він також звернувся до губернаторів Арканзасу, Кентуккі, Оклахоми та Техасу, висловивши співчуття за 21 людину, яка загинула та десятки постраждали в результаті торнадо цими святковими вихідними.

День пам’яті – свято вшанування жертв, принесених солдатами протягом історії країни, відзначає початок літа в США, і традиційно президент відвідує церемонії в Арлінгтоні.

У понеділок до Байдена приєдналися віце-президент Камала Харріс і міністр оборони Ллойд Остін на військовому кладовищі, де він поклав вінок до Могили Невідомого солдата перед тим, як виступити з промовою перед присутніми.

Байден сказав присутнім, що військовослужбовці Америки пішли на великі жертви, щоб США могли прагнути стати "більш досконалим союзом", нагадавши їм, що це те, заради чого вони жили і померли.

Свобода ніколи не була гарантована. Кожне покоління має її заслужити, боротися за неї, захищати

сказав Байден, маючи на увазі боротьбу «між автократією та демократією», а також «між жадібністю небагатьох і правами людей».

Байден назвав путіна "жорстоким тираном"26.05.24, 17:03

Популярні

Новини по темі

Байден вшанував загиблих солдатів США на День пам'яті

 • 107780 переглядiв

Зсув у Папуа-Новій Гвінеї поховав понад 2000 людей - уряд

 • 26142 переглядiв

Для неписьменних людей створили ручку грамотності

 • 22098 переглядiв

Польща анонсувала закупку у США далекобійних ракет для F-16

 • 26029 переглядiв

РФ запускає Україною понад 3 тис. КАБів щомісяця

 • 21765 переглядiв

Удар по гіпермаркету в Харкові: поліція ідентифікувала 14 тіл

 • 20244 переглядiв

На фронті відбулося 97 бойових зіткнень – Генштаб

 • 24438 переглядiв