amerykanski-naukovtsi-vyznachyly-trampa-naihirshym-prezydentom-v-istorii-ssha

Американські науковці визначили Трампа найгіршим президентом в історії США

 • 29773 переглядiв

Американські вчені поставили Дональда Трампа на останнє місце в дослідженні президентської величі, в якому оцінювалися президенти від Джорджа Вашингтона до Джо Байдена.

Експертно-наукове опитування Presidential Greatness Project, яке фіксує ставлення американської наукової спільноти до президентів Сполучених Штатів, визначило Дональда Трампа останнім у рейтингу президентської величі. Результати дослідження оприлюднив на своєму сайті професор політичних наук Університету Г’юсторна Брендон Роттінгаус, передає УНН.

Деталі

Основна мета цього опитування полягала у створенні рейтингу президентської величі, що охоплює всіх (американських – ред.) президентів від Джорджа Вашингтона до Джо Байдена

зазначається у підсумковому документі дослідження.

Для цього респонденти мали оцінити відчуття величі кожного президента за шкалою від нуля до 100, де нуль – це повний провал президентства, 50 – середній показник, а 100 – найбільший. Потім рейтинги кожного президента усереднювалися, і за отриманими результатами створювався список.

Результати рейтингу 2024 року приблизно схожі з попередніми, які публікувалися у 2015 та 2018 роках, зазначають організатори. Однак в останньому списку все ж є розбіжності.

У Європі шукають альтернативу НАТО на випадок обрання Трампа19.02.24, 11:14

Популярні

Новини по темі

У Росії під Брянськом сили ППО збили дрон

 • 30107 переглядiв

Глава МАГАТЕ: Іран продовжує збагачувати уран

 • 29383 переглядiв

У Кременчуці чутно звуки вибухів

 • 30108 переглядiв