ukenru
88-raket-ta-63-udarnykh-bpla-vypustyly-po-ukraini-rosiiany-u-piatnytsiu-henshtab

88 ракет та 63 ударних бпла випустили по Україні росіяни у п'ятницю - Генштаб

 • 34363 переглядiв

У п'ятницю Росія здійснила найбільшу атаку на Україну за останній час, випустивши 88 ракет і 63 ударні безпілотники, що призвело до значних пошкоджень енергетичної інфраструктури та жертв серед цивільного населення.

88 ракет та 63 ударних бпла випустили по Україні росіяни у п’ятницю. Такі цифри назвали у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних Сил України, передає УНН.

Сьогодні противник здійснив наймасштабнішу за останній час атаку - під час комбінованого удару окупанти запустили 63 БпЛА та 88 ракет різного типу. Внаслідок цього в низці регіонів виникли проблеми з енергопостачанням, ворог цілеспрямовано бив по енергетичних об’єктах нашої країни. На жаль, дуже багато поранених та загиблих серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка приватних та багатоповерхових будинків, пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури. Роботи з усунення наслідків терористичної атаки тривають.

– розповіли у Генштабі ЗСУ.

Деталі

У Генштабі також поточнили, що загалом противнику вдалось завдати 87 ракетних та 110 авіаційних ударів. А також здійснити 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Армія рф вночі ​​випустила по Україні понад 60 "шахедів" і майже 90 ракет - Зеленський 22.03.24, 08:50 • [views_0]

В Генштабі ЗСУ таокж розповіли й про поточну ситуацію на фронті. Впродовж дня відбулось 57 бойових зіткнень. Росіяни атакували на 6 напрямках.

На Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 3 безуспішних штурми позицій Сил оборони біля Синьківки, Табаївки й Берестового Харківської області.

На Лиманському напрямку наші захисники відбили 5 атак противника поблизу Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Тут ворог, за підтримки авіації також безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку українські оборонці двічі дали відсіч росіянам біля Кліщівки.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили майже 10 атак ворога в районах населених пунктів Бердичів, Тоненького, Первомайського й Невельського Донецької області.

Фейк про "відхід ЗСУ від Дніпра та Харкова" поширює ворог, ситуація на фронтах контрольована - ЦСКІБ22.03.24, 18:52 • [views_0]

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне, де ворог, за підтримки авіації, понад 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку росіяни штурмували під прикриттям авіації 7 разів. Ворог намагався витіснити наших захисників із займаних позицій біля Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

ССО на Херсонщині виявили та знищили базу російської аеророзвідки22.03.24, 17:23 • [views_0]

Додатково

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів по позиціям росіян.

А підрозділи ракетних військ уразили 2 райони зосередження особового складу окупантів, знищили одну ППО противника, та поцілили ще по 4 важливим об'єктам противника.