ЗСУ, ймовірно, зайшли в село пороз бєлгородської області: в рф відреагували

ЗСУ, ймовірно, зайшли в село пороз бєлгородської області: в рф відреагували

Київ  •  УНН

10 серпня 2024, 14:22  •  38708 перегляди

Read in English

У мережі з'явилося відео, на якому українські військові стверджують, що перебувають у російському селі Пороз. Аналітики підтвердили автентичність локації, але точна дата зйомки невідома.

У суботу, 10 серпня, у мережі почали поширювати відео, на якому видно, що ЗСУ, ймовірно, зайшли в село Пороз бєлгородської області рф. Аналітики підтвердили, що відео справді знято на тлі сільського клубу в порозі, однак точна дата зйомки невідома. Про це пише УНН з посиланням на Суспільне.

Деталі

Українські сили зайшли у село в бєлгородській області росії. Сьогодні, 10 серпня вранці у соцмережах з'явилось відео, на якому військові стверджують, що перебувають у російському селі пороз. Відео справді знято на тлі сільського клубу в Порозі, з'ясували аналітики VoxCheck спільно із Суспільним

- пише видання.

Зазначається, що відстань від цього клубу до найближчої точки кордону з Україною по прямій - до 3 кілометрів. Точна дата зйомки - невідома. Також невідомо, це був рейд чи розширення операції на території росії.

Губернатор бєлгородської області вячеслав гладков заявив, що надходить "суперечлива інформація".

З одного боку, ми всі бачили ролик, який знятий на тлі сільського Будинку культури, з іншого боку, жителі, які щойно виїхали, кажуть, що військ не бачили та стрілянини не чули. Але для того, щоб достеменно розуміти ситуацію, потрібно, щоб у ній розібралися представники наших силових структур

- заявив гладков

Він також додав, що в селі залишається ще близько 10 людей.

Доповнення

Сьогодні російські мілблогери та інші телеграм-канали поширюють інформацію про "захід" у село плєхово у курській області та у село пороз бєлгородської області.

З відкритих джерел відомо, що сільський клуб в порозі знаходиться по вулиці Сергіївка, 5. З фото видно, що будівля клубу має дійсно зелений колір, а також видно, що двері та вікна схожі на ті, які відображені на відео. На фото знятому із іншого ракурсу, видно пам’ятник.

В Google maps за координатами 50.577108, 35.450634 можна побачити схожу будівлю, ймовірно, де зняли відео військові, а також пам’ятник, який відображений на другому фото.