Зеленський обговорив підготовку до наступного Саміту миру з лідером нідерландської Партії свободи

Зеленський обговорив підготовку до наступного Саміту миру з лідером нідерландської Партії свободи

Київ  •  УНН

7 вересня 2024, 12:11  •  18004 перегляди

Read in English

Президент України провів зустріч з Гертом Вілдерсом на форумі "Амброзетті". Зеленський подякував за підтримку України та обговорив безпекову ситуацію, Формулу миру та підготовку до другого Саміту миру.

У межах форуму "Амброзетті" в Італії Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із лідером Партії свободи, членом Палати представників Нідерландів Гертом Вілдерсом. Про це пише УНН з посиланням на ОПУ.

Деталі

Зеленський подякував Нідерландам та всьому нідерландському народу за комплексну підтримку України: оборонну, фінансову та гуманітарну.

Дуже вдячні за ту допомогу та тепле ставлення, які отримали наші вимушені переселенці в Нідерландах від початку повномасштабної війни. Дякуємо за всю надану підтримку. У нас дуже гарні відносини з вашою країною

- наголосив глава держави. 

Окрім того, президент відзначив вагомий внесок Нідерландів у посилення української протиповітряної оборони. Глава держави поінформував про безпекову ситуацію в Україні та виклики, з якими стикається країна під час протистояння повномасштабній російській агресії.

Володимир Зеленський також розповів про зусилля України з відновлення справедливого й тривалого миру. Зокрема, ішлося про процес імплементації Формули миру за результатами першого, інавгураційного Саміту миру та підготовку до другого Саміту

- підсумували в Офісі президента. 

Нагадаємо

На полях форуму "Амброзетті" Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні. Обговорили військову допомогу, відновлення України, Формулу миру та євроінтеграцію.