Здоров'я Байдена під питанням, у Палаті представників наполягають на звіті лікаря президента США

Здоров'я Байдена під питанням, у Палаті представників наполягають на звіті лікаря президента США

Київ  •  УНН

8 липня 2024, 18:00  •  21212 перегляди

Read in English

Республіканець від штату Кентуккі вимагає, щоб лікар Байдена, доктор Кевін О'Коннор, надав детальну інформацію про медичне обстеження президента США. Республіканець сумнівається в незалежності О'Коннора і здатності до точних оцінок когнітивних здібностей глави Білого дому.

У таборі республіканців запитують звіт про здоров'я президента США. Голова комітету з нагляду Палати представників вимагає, щоб дані про медичне обстеження Байдена були розшифровані. Пише УНН з посиланням на NBC News.

Деталі

У США поставили під сумнів незалежну позицію особистого лікаря Байдена. Голова комісії, республіканець Джеймс Комер, висловив сумніви щодо здатності Кевіна О'Коннора, лікаря Джо Байдена, проводити "точні та незалежні" оцінки. Комер зажадав, щоб О'Коннор з'явився для розшифровки інтерв'ю про медичне обстеження Байдена.

Довідка

Доктора О'Коннора призначили лікарем Байдена всього через кілька днів після його президентського терміну. Уперше він почав працювати лікарем Байдена 2009 року.

Після звичайного медогляду Байдена в лютому О'Коннор заявив у своїй оцінці, що він "повністю виконує всі свої обов'язки без будь-яких винятків або пристосувань".

Критик Байдена

Джеймс Комер, голова комітету з нагляду Палати представників і республіканець від штату Кентуккі - відомий "викривач" Байдена. Він протягом кількох місяців очолював ініційоване республіканцями розслідування щодо імпічменту Байдена, яке, однак, ні до чого не призвело.

Image

Республіканці не надали доказів того, що Байден був причетний до будь-яких злочинних дій, незважаючи на неодноразові заяви про зворотне.

Палата представників США почала розслідування про стан здоров'я Байдена

Джеймс Комер у листі до доктора Кевіна О'Коннора заявив, що він також прагне пов'язати О'Коннора із серією попередніх розслідувань.

У своєму листі Комер вказав на відповідь Байдена на запитання ведучого ABC News Джорджа Стефанопулоса в п'ятницю про те, чи готовий Байден пройти когнітивний тест.

"Щодня я проходжу когнітивний тест. Щодня я проходжу цей тест. Усе, що я роблю", - відповів Байден.

Image

"Єдина життєздатна заміна Байдену": у демпартії США посилюється підтримка Камали Гарріс у фокусі майбутніх виборів8 липня 2024, 08:36 • 15326 переглядiв

У листі О'Коннору Комер зауважив таке:

Ви неодноразово відмовляли ЗМІ в більшості прохань про інтерв'ю, і тепер Комітет звертається до вас із проханням дати відповіді на запитання щодо вашої незалежності у зв'язку з неоднозначною і плутаною інформацією, яка надходить із Білого дому щодо здатності президента виконувати свою роботу

- заявив він.

У листі також вказано на початкові суперечливі повідомлення про те, чи проходив Байден медичне обстеження після свого звичайного лютневого медогляду.

Відповідь Білого дому

Прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр повідомила журналістам у середині минулого тижня, що Джо Байден насправді не проходив жодних медичних оглядів із лютого.

Image

Потім, кілька годин потому Байден повідомив групі губернаторів під час зустрічі, що після дебатів його оглянув лікар, додавши, що, за словами джерел, усе гаразд.

У зв'язку з цим у республіканців закралися підозри, Комер вказав, що "заяви прессекретаря Білого дому і президента Байдена здаються суперечливими".

Голова комітету з нагляду Палати представників вважає, що необхідно зрозуміти дійсну роль доктора Кевіна О'Коннора в Білому домі в даний час.

"З огляду на ваші зв'язки із сім'єю Байденів, комітет також намагається зрозуміти, чи в змозі ви надати точні та незалежні оцінки придатності президента до служби", зауважив  у своєму посланні Джеймс Комер.

"Твердо налаштований залишитися": Байден запевнив демократів запевнив, що не зніметься з виборів8 липня 2024, 16:44 • 19759 переглядiв