Збирав пожертви на підтримку рідних дівчат-співачок, які загинули під час ракетної атаки рф: у Запоріжжі викрили афериста

Збирав пожертви на підтримку рідних дівчат-співачок, які загинули під час ракетної атаки рф: у Запоріжжі викрили афериста

Київ  •  УНН

6 серпня 2024, 16:49  •  14293 перегляди

Read in English

24-річний хлопець однієї із загиблих від ракетного удару співачок зібрав 280 тис. грн нібито на підтримку їх родин. Пожертви він витратив на азартні ігри, йому інкримінують 10 фактів шахрайства.

На Запоріжжі аферист збирав пожертви на підтримку рідних дівчат-співачок, які загинули під час ракетного обстрілу рф у серпні минулого року. Як повідомили у поліції Одеської області, зловмисником виявився хлопець однієї із загиблих, який спустив близько 280 тис. грн пожертв на азартні ігри, передає УНН.

Деталі

У серпні минулого року війська країни-агресора завдали ракетного удару по житлових будинках Запоріжжя, вбивши двох дівчат-співачок 19 та 21 років. Вони стали відомі в місті й загалом в Україні завдяки виступам, на яких збирали кошти для підтримки воїнів ЗСУ.

Хлопець однієї з загиблих дівчат вирішив скористатися трагедією. Молодий чоловік створив "банку" для збору коштів - начебто для підтримки рідних дівчат та встановлення пам'ятників загиблим. У такий спосіб 24-річний зловмисник зібрав майже 280 000 гривень від небайдужих людей. Кошти він перевів на свій рахунок і витратив, зокрема, на азартні ігри та онлайн-казино.

Як повідомили у поліції, було зафіксовано цифрові докази для оголошення підозри фігурантові за ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України.

Наразі поліцейські інкримінують підозрюваному 10 фактів шахрайства, а повне коло потерпілих ще встановлюється.

Додамо

Сьогодні, 6 серпня, фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Триває досудове розслідування, за результатами якого можлива додаткова кваліфікація.

У свою чергу заступник начальника управління протидії кіберзлочинам Іван Угренюк розповів: "Це не єдиний випадок, коли шахраї маніпулюють почуттями людей та цинічно використовують трагічні життєві ситуації для заволодіння їхнім майном чи коштами. Цього року поліцейські вже викрили та задокументували злочинну діяльність ще однієї аферистки. За допомогою фейкових публікацій в одній із соціальних мереж зловмисниця збирала грошову допомогу нібито для сестри, яка постраждала внаслідок влучання ворожої ракети у багатоповерхівку в центрі міста".