За співпрацю з окупантами судитимуть топ-менеджера Маріупольського меткомбінату, йому загрожує 12 років в'язниці

За співпрацю з окупантами судитимуть топ-менеджера Маріупольського меткомбінату, йому загрожує 12 років в'язниці

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 12:57  •  9885 перегляди

Read in English

Справа директора з виробництва ММК ім. Ілліча, який співпрацює з окупантами, скерована до суду. Він перереєстрував підприємство в так званій "днр", дозволив розміщати там війська рф та агітував за роботу на загарбників.

Так званому "топ-менеджеру" металургійного комбінату ім. Ілліча, який погодився співпрацювати з державою-агресоркою в тимчасово окупованому Маріуполі, загрожує до 12 років за ґратами. Про це повідомила Донецька обласна прокуратура, пише УНН.

Деталі

Прокурори Лівобережної окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактами колабораційної діяльності та пособництва державі-агресорки (ч. 6 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Санкції статті передбачають максимальне покарання у вигляді 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 15 років та конфіскацією майна.Су

Image

Повідомляється, що у 2022 році директор з виробництва ПрАТ "Металургійний комбінат ім. Ілліча" (за даними місцевих ЗМІ йдеться про Романа Солонаря) налагодив зв’язок з представниками рф, які захопили м. Маріуполь.

З метою функціонування підприємства як промислового об’єкту рф він добровільно став його "генеральним директором", а у січні 2023 року його понизили до "першого заступника гендиректора комбінату"

- повідомляє прокуратура.

Фейковий топ-менеджер перереєстрував товариство у "податкових органах днр". Під приводом розбору завалів й ремонту понівечених цехів він схилив до співпраці робітників, які залишились у місті, а згодом забезпечив їм примусову фільтрацію у так званих силових структурах. Також він дозволив розміститись на території комбінату військовим рф, зокрема, підрозділу з чечні, та ремонтувати їх техніку силами і засобами підприємства.

Окрім цього, на нарадах з представниками "міністерства промисловості і торгівлі днр" обвинувачений у якості депутата міської ради від партії "єдина росія" підтримував хибні перспективи щодо розвитку галузі під егідою рф. Псевдопосадовець надає інтерв’ю місцевим медіа, в яких закликає громадян працювати на загарбників.

Нагадаємо

У Херсоні затримано 55-річного колаборанта, який співпрацював з окупаційною владою рф. Він був "правою рукою" очільника департаменту окупаційної адміністрації та публічно підтримував анексію регіону.

росіянам на тимчасово окупованих територіях не вистачає колаборантів для запуску фейкових державних структур - Центр спротиву11 серпня 2024, 03:09 • 116843 перегляди