За 5000 доларів США допомагав громадянину покинути територію ТЦК: на Тернопільщині затримали військового

За 5000 доларів США допомагав громадянину покинути територію ТЦК: на Тернопільщині затримали військового

Київ  •  УНН

10 серпня 2024, 01:47  •  26570 перегляди

Read in English

Військовослужбовець ТЦК вимагав $5000 за допомогу громадянину уникнути призову та відповідальності. Його затримали після отримання всієї суми, прокуратура подала клопотання про обрання запобіжного заходу.

У Тернопільській області затримали військового, який за $5000 допомагав громадянину залишити територію ТЦК та уникнути адмінвідповідальності. Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону, пише УНН.

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 43-річному військовослужбовцю обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України),

- йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, підозрюваний вимагав 5 тисяч доларів США у доставленого для звірки військово-облікових даних громадянина. За ці гроші він мав вплинути на своїх колег та допомогти чоловіку покинути територію ТЦК. А також посприяти, щоб військовозобов’язаний не отримав бойову повістку і не був притягнутий до адміністративної відповідальності за несвоєчасне оновлення документів.

Після отримання всієї суми неправомірної вигоди підозрюваного затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі прокурори подали до суду клопотання про обрання для нього запобіжного заходу.

Нагадаємо

Колишньому керівнику Рівненського обласного ТЦК повідомили четверту підозру за перешкоджання діяльності ЗСУ. Його затримали та проситимуть тримання під вартою без застави, загрожує до 12 років ув'язнення.