WSJ повідомила про загострення відносин Росії та Франції через Дурова

WSJ повідомила про загострення відносин Росії та Франції через Дурова

Київ  •  УНН

25 серпня 2024, 23:32  •  14287 перегляди

Read in English

Засновника Telegram Павла Дурова затримали в Парижі через підозри у причетності до злочинів. Росія вимагає роз'яснень від Франції, що призвело до напруження між країнами.

Затримання в Парижі засновника месенджера Telegram Павла Дурова загострило відносини між Францією та Росією, пише The Wall Street Journal із посиланням на французького чиновника, передає УНН.

Деталі

Підприємця затримали на тлі зростаючого занепокоєння в Європі через те, що платформу використовують "педофіли, наркоторговці та інші злочинці", повідомляє газета. За даними французьких ЗМІ, щодо Telegram йде розслідування про роль месенджера у поширенні дитячої порнографії та передбачуваної відмови керівництва платформи співпрацювати з владою у боротьбі з нею. Телеканал TF1 передавав , що через це Дурова запідозрили у причетності до обігу наркотиків, тероризму, злочинів проти дітей та шахрайства.

Крім того, пише WSJ, Telegram може бути використаний "для вербування російських агентів у Європі", у зв'язку з чим Дуров цінний для західних спецслужб, які намагаються зламати зашифровані повідомлення в месенджері. За словами французьких чиновників, Франція стала метою "кілька російських операцій" в останні місяці, що викликало невдоволення президента Еммануеля Макрона та інших урядовців.

Після затримання Дурова російське посольство запросило роз'яснення причин у французької влади, вимагало забезпечити захист його прав та надати консульський доступ, але, як повідомили дипломати, Париж "поки що ухиляється від взаємодії з цього питання". У паризькій прокуратурі повідомили, що офіційна заява для преси буде випущена 26 серпня.

Команда Telegram, коментуючи затримання Дурова, заявила , що бізнесменові нема чого приховувати, і що він часто подорожує Європою, а платформа дотримується законів ЄС, у тому числі Закону про цифрові послуги. "Абсурдно стверджувати, що платформа або її власник несуть відповідальність за зловживання нею", - наголосили там.

Маск: затримання Дурова - "реклама" свободи слова в США24 серпня 2024, 23:06 • 77761 перегляд