Всього за 6 доларів: Укрпошта доставлятиме закордонні паспорти українцям за кордоном

Всього за 6 доларів: Укрпошта доставлятиме закордонні паспорти українцям за кордоном

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 15:57  •  10851 перегляди

Read in English

МЗС та Укрпошта уклали Меморандум про співпрацю щодо доставки документів за кордон. З вересня українці зможуть отримувати закордонні паспорти в дипустановах за 6 доларів та 10 грн ПДВ.

Національний поштовий оператор "Укрпошта" доставлятиме закордонні паспорти до дипломатичних установ України країнах світу. Про це заявили у Міністерстві закордонних справ, передає УНН.

Деталі

21 серпня 2024 року МЗС та Укрпошта уклали Меморандум про співпрацю, який закладає основу для реалізації проєктів у сфері міжнародних поштових відправлень. Меморандум в присутності міністра закордонних справ Дмитра Кулеби підписали державний секретар МЗС Олександр Баньков та генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський

- заявили в міністерстві. 

Планується, що новий сервіс зручної  та доступної доставки паспортів запрацює вже у вересні.

Укрпошта продаватиме з аукціону посилки, які ніхто не забрав упродовж пів року10 травня 2024, 18:10 • 20317 переглядiв

Зазначається, що МЗС та Укрпошта визначать оптимальні логістичні та економічно вигідні маршрути пересилання поштових відправлень. Громадяни України за кордоном отримають зручний сервіс доставки документів, передусім закордонних паспортів, за значно нижчою вартістю у порівнянні з міжнародними комерційними компаніями. 

У МЗС пояснюють, що завдяки електронній марці з QR-кодом, українці будь-де у світі зможуть оплатити доставлення закордонного паспорта в особистому кабінеті на сайті Укрпошти.

Єдина ціна доставки у будь-яку країну світу складатиме всього 6 доларів США та 10 грн ПДВ, що в рази дешевше в порівнянні з комерційними сервісами. Після того, як паспорт буде виготовлено на території України, Укрпошта забезпечить його швидку доставку на адресу закордонної дипломатичної установи України в країні, де замовляли паспорт, для його подальшої видачі заявнику

- заявили в МЗС. 

Очільник МЗС Дмитро Кулеа наголосив, що в умовах воєнного стану для мільйонів наших громадян за кордоном важлива швидка та зручна комунікація з державою.

Завдяки домовленостям МЗС та Укрпошти, українці за кордоном вже з вересня зможуть отримувати оформлені в Україні закордонні паспорти швидко, за значно нижчою ціною та простішою процедурою. Це прояв піклування держави про своїх громадян

- підкреслив Кулеба. 

Нагадаємо

Верховна Рада ухвалила закон, що дозволяє підготовленим працівникам "Укрпошти" носити та застосовувати вогнепальну зброю для захисту поштових фондів та об'єктів від нападів.