Ворог використовує «шахеди» для розвідки – керівник Центру протидії дезінформації

Ворог використовує «шахеди» для розвідки – керівник Центру протидії дезінформації

Київ  •  УНН

20 жовтня 2024, 18:29  •  12710 перегляди

Read in English

Він опублікував відео з камери "шахеда", яке оприлюднив ворог

Росіяни використовують "шахеди" для проведення розвідки. Про це у своєму Телеграм-каналі написав керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко, передає УНН.

"росіяни опублікували кадри з камери шахеда. Як я і говорив раніше, рф використовує шахеди зараз також в якості розвідників, окрім цього значна кількість з них летить без бойової частини і керується дистанційно (контрабандні Старлінки, в тому числі)", - написав Коваленко.

Додамо

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз вважають, що росіяни можуть встановлювати Starlink на ударні безпілотники для того, щоб покращити координацію між ними, зокрема, під час атаки. 

Також експерти виявили в цих ударних дронах зміни в системі наведення, в системі координат. Якщо раніше була чотириканальна антена, то тепер почали використовувати 16-канальну антену. Захист від засобів радіоелектронної боротьби від перешкод обладнано додатковим блоком російського виробництва.

Також експерти зазначають, що відбулися зміни і у вибуховій частині "шахедів". Якщо в дронах іранського виробництва вона була снарядного типу, то у безпілотниках, які збирають в рф, вона вибухає як мала авіаційна бомба.