ВАКС скасував підозру ексдепутату Грановському: САП готується оскаржувати рішення

ВАКС скасував підозру ексдепутату Грановському: САП готується оскаржувати рішення

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 07:48  •  9103 перегляди

Read in English

Вищий антикорупційний суд скасував підозру ексдепутату Грановському у справі про збитки ОПЗ. САП вважає рішення незаконним і готує апеляцію до Апеляційної палати ВАКС.

Вищий антикорупційний суд 20 серпня скасував підозру колишньому народному депутату Олександру Грановському, якого вважають організатором корупційної схеми завдання 93,3 млн грн шкоди АТ "Одеський припортовий завод". В Спеціалізованій антикорупційн прокуратурі заявили про наміри оскаржити  рішення судді про скасування підозри екснардепу. Про це УНН повідомляє із посиланням на САП. 

Деталі 

І хоч в офіційному повідомленні прізвище нардепа не вказано, судячи із опису, йдеться про Олександра Грановського.

В офіційній заяві САП вказали, що категорично не погоджуються я з рішенням слідчого судді ВАКС від 20.08.2024, яким скасовано підозру народному депутату України VIII скликання.

Прокурор вважає, що зібрані у межах досудового розслідування докази свідчать про причетність особи до організації злочинної схеми, реалізація якої під час продажу мінеральних добрив завдала збитків АТ "Одеський припортовий завод"(99,57 % належать державі) у сумі 93,3 млн.

Зважаючи на наявні докази, Спеціалізована антикорупційна прокуратура вважає це рішення судді незаконним і необґрунтованим та готує його оскарження до Апеляційної палати ВАКС

- йдеться у заяві САП.

Нагадаємо

У жовтні 2022 року НАБУ і САП повідомили про підозру Грановському, якого вважають організатором корупційної схеми нанесення 93,3 млн грн збитків АТ "Одеський припортовий завод". Сам Грановський заявляв, що не зацікавлений в "Одеському припортовому заводі" і не має впливу на його діяльність.

У лютому 2024 року повідомлялось, що Інтерпол заблокував запит НАБУ на міжнародний розшук колишнього депутата, оскільки він не перебуває в міжнародному розшуку.