В Україні з'явиться торгове представництво Японії

В Україні з'явиться торгове представництво Японії

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 12:55  •  10515 перегляди

Read in English

Мінекономіки України завершило реєстрацію представництва JETRO. Це поглибить торговельні зв'язки між країнами, прискорить впровадження японських технологій та відкриє нові ринки для японської продукції в Україні.

Міністерство економіки України завершило реєстрацію представництва Японської організації з розвитку зовнішньої торгівлі (JETRO). Про це заявили у Міністерстві економіки України, передає УНН.

Деталі

Очікується, що відкриття такого представництва дозволить поглибити торговельні зв'язки між країнами.

У міністерстві пояснюють, що відкриття представництва прискорить впровадження японських технологій в Україні та відкриє нові ринки для продукції японських брендів, яка вироблятиметься у нашій країні.

Україна отримає кредит на 3,3 млрд доларів від Японії, який погасять доходами від заморожених активів рф – ЗМІ17 липня 2024, 14:20 • 40338 переглядiв

Як зазначив заступник Міністра економіки України, торговий представник України Тарас Качка, відкриття офісу JETRO в Україні є "стратегічним кроком", який став можливим завдяки продуктивним переговорам з японським урядом.

За його словами, це "знаменує собою початок нової ери співпраці" між Японією та Україною.

Ми прагнемо створити привабливе бізнес-середовище, яке буде залучати японські інвестиції та сприятиме міцному партнерству між українськими та японськими компаніями

- наголосив Качка. 

Доповнення

У Мінекономіки додають, що Японія планує надати 188 млн доларів на підтримку проєктів економічного відновлення України.

Серед пріоритетів України – енергетика, ЖКГ, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда пообіцяв, що його країна буде посилювати зусилля, щоб підтримати Україну в галузі енергетики, і щоб відновити безпечне життя мільйонів людей.