В Україні запустили проект "Залізний полігон" для українських виробників зброї: що він передбачає

В Україні запустили проект "Залізний полігон" для українських виробників зброї: що він передбачає

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 11:07  •  22427 перегляди

Read in English

Міноборони запустило проєкт "Залізний полігон" для безоплатного тестування озброєння українськими виробниками. Виробники отримають доступ до полігонів, експертизу та консультації для оптимізації розробок.

Міністерство оборони України у співпраці з Міністерством стратегічних галузей промисловості та Генеральним Штабом ЗСУ запустили проєкт "Залізний полігон". В рамках проєкту українські виробники озброєння зможуть безоплатно тестувати озброєння на ранніх етапах проєктування. Про це УНН повідомляє із посиланням на Міноборони. 

Як вказали в Міноборони, основною метою "Залізного полігону" є забезпечення виробників можливістю протестувати свої вироби в реальних умовах та оцінити їхню ефективність за допомогою військових науково-дослідних інститутів.

Виробникам озброєння нададуть професійну експертизу, підтримку під час тестувань, консультації військових експертів та допоможуть напрацювати методологію випробувань.

Завдяки проєкту виробники зможуть отримувати оперативний зворотний зв'язок, оптимізувати розробку та пришвидшити постачання озброєння та техніки на фронт.

Цей проєкт є важливим етапом розвитку українського ВПК, оскільки дозволяє виробникам зброї та техніки значно скоротити час на тестування і доведення своїх виробів до стандартів, необхідних для реальних бойових дій. Це не просто можливість для випробувань – це стратегічний підхід до забезпечення Сил оборони саме тим озброєнням, яке потрібне вже зараз і сьогодні, а не потенційно у майбутньому

- пояснив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

Проєкт пропонує доступ до полігонів, обладнаних усім необхідним для випробувань різних типів військових виробів.

Для участі у тестуваннях виробникам необхідно заповнити спеціальну форму за посиланням

Перший в Україні пожежний наземний робот допущений до експлуатації у ЗСУ15 серпня 2024, 08:59 • 25444 перегляди