В Україні створять реєстр загроз хімічній безпеці та проводитимуть моніторинг

В Україні створять реєстр загроз хімічній безпеці та проводитимуть моніторинг

Київ  •  УНН

6 серпня 2024, 13:22  •  22701 перегляди

Read in English

Кабмін схвалив порядок моніторингу загроз хімічній безпеці. Міндовкілля створить реєстр загроз, аналізуватиме дані про хімічні речовини та готуватиме щорічний звіт для посилення заходів безпеки.

В Україні створять реєстр загроз хімічній безпеці та проводитимуть системний моніторинг, повідомили у Міндовкілля у вівторок, пише УНН.

Деталі

"В Україні створять реєстр загроз хімічній безпеці та проводитимуть системний моніторинг. Кабінет міністрів України схвалив Порядок здійснення моніторингу загроз хімічній безпеці та виявлення їх джерел", - ідеться у повідомленні.

Вказано, що документ розроблено на виконання євроінтеграційних зобов'язань України та для продовження реформи національної системи хімічної безпеки.

Моніторинг здійснюватиме Міндовкілля для оперативного виявлення існуючих та потенційних загроз. При цьому аналізуватимуться дані щодо обсягів виробництва чи імпорту хімічних речовин в Україні та рівень їх небезпечності, інформація щодо виготовлених чи ввезених на нашу територію нових хімічних речовин, щодо яких не проведено оцінку ризиків, дані офіційної державної статистики. Відомості про кожну виявлену загрозу вноситимуться у відповідний реєстр, який працюватиме у цілодобовому режимі

- розповіла заступниця міністра Олена Крамаренко.

За її словами, потенційними джерелами загрози хімічній безпеці може бути й неналежно використання у промисловості технологій або низький рівень обізнаності персоналу щодо небезпеки, яку становлять хімічні речовини. Тож такі об'єкти також підлягатимуть моніторингу.

У реєстр, як повідомляється, вноситиметься інформація про кожну виявлену загрозу, її джерело, а також заходи, які необхідно здійснити для мінімізації ризиків та строки їх виконання.

Щорічно, як зазначається, за результатами моніторингу готуватиметься звіт, де також зазначатимуть пропозиції щодо посилення заходів безпеки. Такий документ оприлюднюватимуть на сайті Міндовкілля, а також надсилатимуть до Служби безпеки України.

Викиди від бойових дій в Україні сягають 180 млн тонн CO2 - Міндовкілля17 травня 2024, 10:42 • 17140 переглядiв