В Україні спростували вкид рф про завезення мобільних крематоріїв в Суми для спалення росіян з Курщини

В Україні спростували вкид рф про завезення мобільних крематоріїв в Суми для спалення росіян з Курщини

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 15:12  •  14795 перегляди

Read in English

Російські Telegram-канали поширюють дезінформацію про завезення в Суми мобільних крематоріїв для знищення тіл військових. Центр стратегічних комунікацій спростовує цю інформацію та нагадує про використання таких крематоріїв самою рф.

"Новини" які розповсюджують російські Telegram-канали про те, що в Суми завезли мобільні крематорії шведського та італійського виробництва, за допомогою яких українська влада планує знищити тисячі тіл загиблих військових у курській області – дезінформація та вкид. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передає УНН.

Брехня: в Суми завезли мобільні крематорії шведського та італійського виробництва, за допомогою яких українська влада планує знищити тисячі тіл загиблих військових у курській області. Таку новину тиражують z-ресурси у Telegram

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з огляду на те, що подібні вкиди супроводжуються фото на фоні зимової погоди, сама тема "використання крематоріїв у ЗСУ" активно підтримується протягом всього повномасштабного вторгнення.

Центр стратегічних комунікацій нагадує, що до прикладу, у вересні 2023 року пропаганда "привозила" такі крематорії у кількості 200 одиниць. Але з Німеччини.

З огляду на такі пропагандистські темпи, в Європі скоро не залишиться взагалі мобільних крематоріїв.При цьому саме росія активно їх використовує і цьому є відповідні докази. Так, станом на квітень 2022 року, за даними Головного управління розвідки МО України, в тимчасово окупованому Маріуполі працювало 13 мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних

 - інформує Центр стратегічних комунікацій.

Також використання таких крематоріїв фіксували й на території Чернігівської області та у місті Новоайдар Луганської області.

Нові фейки рф про події в курській області: "американська ПВК" та "Київська кіностудія"20 серпня 2024, 10:29 • 16896 переглядiв