
В Україні подешевшала морква: що буде з цінами далі
Київ • УНН
Українські фермери знижують ціни на моркву через погіршення якості в сховищах. Ціна впала на 10% і становить 25-32 грн/кг, але, незважаючи на це, вона втричі вища, ніж торік.
Ціна на моркву на українських ринках почала помітно знижуватися і, як вважають фахівці, може падати й надалі. Це пов'язано із тим, що фермери активно розпродають запаси овочів зі сховищ, повідомили аналітики EastFruit, пише УНН.
Деталі
Цього тижня українські фермери пропонують моркву в середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Тепер її ціна становить 25-32 грн/кг ($0,60-0,77/кг).
Через досить теплу зиму якість продукції в холодильниках дрібних господарств, як вказано, стрімко погіршується, що і змушує фермерів розпродувати наявні запаси. Відтак не вся продукція, яка надходить до продажу, є "кондиційною". Через це, як зауважується, страждають продавці якісної моркви, адже не можуть втримати ціни на попередньому рівні.
Попри здешевлення моркви, у порівнянні із серединою березня 2024 року ціна овоча зросла утричі. Проте більшість учасників ринку не відкидають ймовірності подальшого зниження цін, що пов’язано з порівняно невеликим попитом.
Ціни на тепличні огірки в Україні почали падати28.02.25, 18:29 • 50461 перегляд
Доповнення
Раніше УНН писав, що у лютому 2025 року найбільше зросли ціни на яйця та соняшникову олію - на 3,5% та 3,4% відповідно.