В ООН ухвалили резолюцію що Ізраїлю: має вийти з окупованих палестинських територій

В ООН ухвалили резолюцію що Ізраїлю: має вийти з окупованих палестинських територій

Київ  •  УНН

19 вересня 2024, 05:43  •  13007 перегляди

Read in English

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, що вимагає від Ізраїлю покинути окуповані палестинські території протягом 12 місяців. Резолюція також закликає евакуювати поселенців, демонтувати стіну та повернути конфісковане майно.

У середу, 18 вересня Генеральна Асамблея ООН переважною більшістю голосів ухвалила резолюцію, що вимагає припинення ізраїльської окупації Палестини.  Про це УНН повідомляє із посиланням на сайт ООН. 

Як йдеться у резолюції,  Ізраїль має вийти з окупованих палестинських територій протягом найближчих дванадцяти місяців. 

Резолюція закликає Ізраїль евакуювати всіх поселенців з окупованої території та демонтувати частини роздільної стіни, яку він збудував всередині окупованого Західного берега.

Крім того, Генеральна Асамблея закликає Ізраїль повернути землю та інше "нерухоме майно", а також усі активи, конфісковані з початку окупації в 1967 році, а також усі культурні цінності та активи, вилучені у палестинців та палестинських установ.

Резолюція також вимагає, щоб Ізраїль дозволив усім палестинцям, переміщеним під час окупації, повернутися до місця свого народження і відшкодувати збитки, завдані його окупацією.

Ізраїль заявив про початок "нової фази" війни: зміщує фокус на північний фронт18 вересня 2024, 17:18 • 17477 переглядiв