Уряд схвалив програму забезпечення водою постраждалих від війни областей

Уряд схвалив програму забезпечення водою постраждалих від війни областей

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 10:19  •  14001 перегляди

Read in English

Програма передбачає будівництво та реконструкцію систем водопостачання у 9 областях України. До кінця 2025 року доступ до води отримають 2 млн українців у 5 областях, а Миколаївщина буде забезпечена водою вже за рік.

Уряд схвалив програму, яка передбачає будівництво та реконструкцію систем водопостачання у 9 областях України, постраждалих від війни, повідомив за підсумками засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише УНН.

Уряд схвалив програму комплексного водозабезпечення територій, які постраждали від війни. Ідеться про дев’ять областей: Дніпропетровську, Кіровоградську, Донецьку, Запорізьку, Луганську, Миколаївську, Одеську, Харківську та Херсонську

- написав Шмигаль у Telegram.

Програма, з його слів, передбачає спорудження систем водозабезпечення, реконструкцію і капітальний ремонт гідротехнічних споруд, розчищення русел річок, будівництво артезіанських свердловин.

"За результатами її реалізації вже протягом року Миколаївщина має бути забезпечена водою. А до кінця 2025 року доступ до води отримають ще 2 млн українців у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Херсонській і Харківській областях", - вказав очільник уряду.

Підрив Каховської ГЕС: будівництво магістрального водогону "Інгулець — Південне водосховище" завершено 12 серпня 2024, 14:09 • 29220 переглядiв