Підрив Каховської ГЕС: будівництво магістрального водогону "Інгулець — Південне водосховище" завершено

Підрив Каховської ГЕС: будівництво магістрального водогону "Інгулець — Південне водосховище" завершено

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 14:09  •  22576 перегляди

Read in English

Завершено будівництво магістрального водогону 'Інгулець — Південне водосховище' за 11 місяців. Водогін забезпечить водою 1,5 млн людей у Криворізькому районі, які постраждали від підриву Каховської ГЕС.

Завершено будівництво магістрального водогону "Інгулець — Південне водосховище". Про це УНН повідомляє з посиланням на Міністерство відновлення України.

Всі 4 нитки магістрального водогону тепер працюють на повну потужність. Водогін звели з нуля за рекордні 11 місяців. Роботи велись цілодобово. У три зміни на будівництві працювали понад 1000 людей та близько 500 одиниць техніки

 - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС, понад півтора мільйона людей залишилися без водопостачання — постраждали п’ятнадцять територіальних громад Криворіжжя. Потужності нового водогону достатньо для безперебійної подачі води мешканцям Криворізького району.

4 нитки труби діаметром 1200 та 1000 мм качають 400 тисяч кубічних метрів води на добу в Південне водосховище. Далі комунальне підприємство "Кривбасводоканал" проводить очищення та постачає воду споживачам. На кожній із ділянок водогону працювали інженери-консультанти та представники незалежного технагляду

 - зазначається в повідомленні.

Доповнення

Будівництво магістрального водогону "Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка" це наймасштабніший проєкт Агентства відновлення. Його довжина – 145 км, загальна протяжність трубопроводів – 300 км в одну нитку.

Агентство відновлення почало працювати над проєктом вже в перші дні після підриву Каховської ГЕС. Паралельно з проєктуванням розпочалося будівництво.