Українці збільшили споживання курятини на третину
Київ • УНН
КИЇВ. 2 січня. УНН. Державна служба статистики опублікувала дані щодо продуктових переваг українців за 9 місяців 2018 року, передає УНН.
Найпопулярнішим м'ясним продуктом стала курятина. Українці витратили на цей продукт 11,8 млрд грн сумарно або по 280 грн в середньому на кожного.
Всього за рік українці збільшили споживання курятини на третину, свідчать дані Держстату.
У той же час на напівфабрикати українці витратили у 15 разів менше - всього 741 млн грн. Досить не великими були витрати співвітчизників і на консерви - 1,4 млрд грн.
Риба і морепродукти обійшлися українцям в 5,6 млрд грн, яйця - в 3,8 млрд грн.
В цілому ж, за 9 місяців 2018 року українці витратили на продуктові товари 207 млрд грн.
Нагадаємо, українська курятина експортується в 80 країн світу. Минулого року Україна піднялася на 6-те місце в глобальному рейтингу експортерів, обігнавши Росію і Канаду.
88% експорту української курятини забезпечує агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (Наша Ряба).