Українські прикордонники затримали чотирьох "ухилянтів" на кордоні зі Словаччиною

Українські прикордонники затримали чотирьох "ухилянтів" на кордоні зі Словаччиною

Київ  •  УНН

13 грудня 2023, 23:00  •  33065 перегляди

Read in English

Українські військовослужбовці затримали чотирьох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон зі Словаччиною, в тому числі рецидивіста, який вже намагався втекти у вересні. Вони були затримані з українськими паспортами і постануть перед судом за спробу незаконного перетину кордону.

На україно-словацькому кордоні зловили ще чотирьох ухилянтів. Групу чоловіків призовного віку, які планували непомітно перетнути кордон зупинили  українські військовослужбовці відділу "Великий Березний". Один із затриманих порушників кордону виявився зі "стажем", Він намагається втекти до Словаччини у незаконний спосіб наприкінці вересня, втім без успіху. Про інцидент повідомили у пресслужбі ДПСУ, передає УНН.

Правоохоронці встановили, що один із затриманих є порушником кордону "зі стажем". Його затримували наприкінці вересня на ділянці сусіднього підрозділу. Минула спроба, також у складі групи осіб, виявилася для чоловіка невдалою, однак він своїх намірів не полишив. Натомість підшукав ще трьох охочих, знову звернувся до знайомого, який допомагав йому у вересні, домовився про оплату та спланував подорож.

– розповіли у Держприкордонслужбі.

Деталі

Згідно з інформацією правоохоронців групу чоловіків у прикордонні виявили й затримали під час проведення перевірочних заходів. Зазначається, що втікачі діяли за вказівками організатора, який і спланував незаконний похід до Словаччини

Усі четверо чоловіків призовного віку мали при собі паспортні документи громадян України. Прикордонники ї вивчили та з’ясували, що порушники це мешканці Одеської області та міста Миколаєва.

Усіх затриманих доправили у прикордонний підрозділ з метою з’ясування усіх обставин справи та притягнення до відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Після опрацювання матеріалів їхню справу передадуть на розгляд суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки чиновників намагалися виїхати за кордон без законних підстав - відповідь прикордонників

Нагадаємо

Після повномасштабного вторгнення рф, і впровадження на території України воєнного стану, практично усім чоловікам призовного віку заборонили виїжджати за кордон. Законом передбачено низку винятків, однак є ті, хто у категорію "пільговиків" не потрапив, а тому намагається попри законні обмеження на виїзд все ж таки втекти з країни за грошову винагороду.