Україна вперше атакувала дронами мурманську область, де рф тримає стратегічні бомбардувальники - росЗМІ

Україна вперше атакувала дронами мурманську область, де рф тримає стратегічні бомбардувальники - росЗМІ

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 17:22  •  17054 перегляди

Read in English

Росія заявляє про першу атаку українських дронів на Мурманську область. Безпілотники пролетіли рекордні 1850 км, досягнувши селища Високий біля військового аеродрому Оленья.

У рф стверджують, що Україна вперше за весь час атакувала мурманську область безпілотниками. Про це зокрема заявив губернатор регіону Андрій Чібіс, передає УНН.

Деталі

Зокрема Чібіс заявив, що у середу, 21 серпня, в регіону оголошували тривогу через загрозу атаки дронів. 

Як стверджують російські пропагандисти дронам вдалося долетіти до селища Високий на півночі області, поблизу якого розташований військовий аеродром Оленья, де розміщені стратегічні ракетоносці Ту-95МС та Ту-22М3.

У виданні The Moscow Times наголошують - якщо це дійсно так, то Україна вперше атакувала об'єкти рф за полярним колом. Таким чином дрони подолали рекордну відстань: від кордону до селища Високий близько 1850 км.

Атака ГУР на "Саваслєйку": джерела повідомляють, що знищено три російські літаки, ще 5 – пошкоджено21 серпня 2024, 13:57 • 29637 переглядiв

Доповнення

Попередній рекорд — 1800 км — ЗСУ встановили наприкінці травня, коли атакували Орськ в Оренбурзькій області, де розташована станція радіолокації раннього попередження про ядерний удар (РЛС "Воронеж").

До цього найдальшою метою українських безпілотників був об'єкт у місті Салават Республіки Башкортостан, який знаходиться за 1660 км від російсько-українського кордону.

Нагадаємо

Генштаб повідомляв, що у ніч на середу, 14 серпня, далекобійні дрони Служби безпеки України, Збройних Сил України й Головного управління розвідки Міноборони України здійснили найбільшу від початку повномасштабного вторгнення атаку на російські військові аеродроми.